Kimberley

Senast uppdaterad

    2024-01-23

 


Kimberley föddes den 17 april 2003 hos Vera Larsson i Katrineholm. Till oss kom hon i november samma år. Hon och Kewarra har vuxit upp tillsammans.

Bilder på Kimberley 2 år gammal januari 2005. Vacker redan då. Fin grå färg och en  silkeslena päls.

Bilderna nedan är från sommaren 2007. Hon är byggd i form med fin halsansättning. Hon utvecklades fint hela tiden. Gångarterna blev bara bättre och bättre. 

I augusti 2007 visades Kimberley för premieringsförrättare och vann sin klass med 39 poäng. Hon finns i stamboken med nummer RC 1310. En fin bild på henne publicerades i Katrineholmskuriren - vi var så stolta över vår fina Kimberley!


Under vintern 2008 reds Kimberley 2 gånger i veckan av vuxen ryttare, som tävlat höga klasser i dressyr på häst. Även hoppträningen igång och det såg bra ut. Ingen tvekan och bra teknik.

På försommaren 2008 sålde vi Kimberley, men under hösten kontaktades vi av de nya ägarna, som ansåg att hon var halt och ville lämna tillbaka henne. En veterinärundersökning hade givit  en mycket otydlig bild.

Vi hämtade henne snabbt! Man vill ju att de som köpt hästen verkligen ska vilja ha den..

Hon var halt och på röntgen kunde vi se en yttre skada på en framkota. Den läkte dock ut snabbt och nu är hon ohalt.


I år 2009 har vi beslutat betäcka henne. 

Nu, slutet av maj, är hon hos Hagens D´Arcy, en fin C-ponnyhingst av gedigen stam med mycket prestation och hopp i.

Han är e. Hagens O´Chief u. Hagens Morning e. Tulira Highball. På mödernet mycket släkt med vår Lella, som finns på Vi minns-sidan, ett mycket duktigt sto, som tävlade såväl hoppning som dressyr, men som vi inte lyckades få dräktig efter avslutad tävlingskarriär..


2009 betäcktes Kimberley med Hagens D´Arcy.

en mycket vacker connemarahingst.

Två bilder på Kimberley, den första tagen den 9 september 2009 och den andra den 31januari 2010. Man ser att hon är dräktig. Nu går hon med sin ”vinterkompis” Krumelur - det går bra.

Nu börjar det verkligen synas att hon är dräktig - bilden nedan tagen den 12 april.

Kimberley den 1 maj 2010.

Drömmer hon földrömmar?  Hon mår bra i sin första dräktighet, har drygt två månader kvar till nedkomst.

Den 22 juni kom Kimberleys lille hingstunge Wille Windhoek. Han kom mer än två veckor tidigare än planerat och det tog ett tag innan Kimberley fattade hur man hanterade en sån liten krabat. Men modersinstinkterna vaknade och mjölk har hon för fem!!


Läs mer om Wille Windhoek

Tanken var att sälja Kimberley som ridhäst, men hon vill inte bli riden. Vi hittar inga fel på henne, så kanske skulle det gå med envishet, men eftersom hon kan vara lite knepig har vi ställt in projektet. Risken är för stor att vi säljer henne och få tillbaka henne igen, eller - mycket värre - hon får ett liv med många ägare, något som inte skulle passa henne.


Under sommaren 2011 har Kimberley alltmer gått med Skerpla. Dom har sett ut att trivas bra med varandra - eller är det så att Skerpla är snällare än dom andra stona?  Skönt för Kimberley i alla fall att ha någon att ty sig till.


Den 19 oktober 2011 fick Kimberley sluta sina dagar och betar nu på de evigt gröna ängarna.


Sov gott, lilla vackra tösen.