Wille Windhoek

Mamma Kimberley valde att föla två veckor tidigare än beräknat - tidigt på morgonen den 22 juni 2010 föddes den lilla svarta hingstungen med en lite ojämn bläs - förtjusande söt! Han ska heta Windhoek efter Namibias huvudstad.

 

Windhoek kommer att skimla - det syns redan. Men född svart i alla fall.

Han är Kimberleys första fölunge och hon visste inte riktigt hur man skulle hantera en dylik liten. Vi fick ta in henne och mjölka ur - eller snarare hålla en kopp under juvret - det rann - så att han fick några deciliter råmjölk. I början fick vi hålla i när han skulle dia - det spänner väl, men hon är snäll och mån om honom. Nu börjar hon veta hur man gör...

Han är jättesöt!!


Ute sin första dag i livet. Allt fungerar bra nu med diande och att följa mamma. Killen är pigg!!

Hur vi än försöker så kallar vi honom för Wille Windhoek hela tiden - han får heta det!


Han växer! Har mycket spänstiga rörelser. Men han skulle behöva en killkompis - tjejer är så trista...

Wille Windhoek ändrar färg.

Bilden t.v. tagen 23 juli - han är brun.


Bilden t.hö. tagen den 14 augusti - han håller på att bli stålblå.


Wille kommer att bli fint blågrå innan han skimlar så småningom.

Men just nu ser han mest maläten ut....

Wille Windhoek kommer att bli en riktigt fin C-ponny med mycket  bra

galopp. Vi är fascinerade över steglängd, smidighet och rörlighet.

Oblyg och nyfiken är han. Han blir riktigt fin - en ridponny av det lättare snittet. Så här vill jag ha connemarorna!

Här kommer lite nya bilder på Wille Windhoek tagna den 8 november 2010. Han är numer helt grå - en riktig söting.

Den lille spjuvern leker riktigt fint med småflickorna. Mamma är roligare ibland - större att klättra på.

1 april 2011 och Wille har fått flytta in till pojkarna. Det har gått jättebra och dom tar hand om honom så fint. Det är nästan så dom pjoskar lite med honom... Visst är det lite hojt efter mamma, men hon har farit på jobb - slut på mammaledigheten - så det blir inget svar. Lika bra att ta seden dit man kommer och göra som dom stora pojkarna...

Sommaren 2012 och sommaren 2013. Wille och Ketill går själva i hela stora hagen på andra sidan vägen. Runda!

Dom kommer bra överens, men kunde gärna leka mer för att motverka sommarfetman...

Den 9 september 2013 for Wille till Christina Crafoord i Nykvarn för att ridas in. Han har vuxit till en liten D-ponny, men växer fortfarande.

11.11 2013 Idag kom han hem igen efter att ha varit på inridning i 2 månader och det har gått kanonbra. Han har haft roligt.

Och nu vintervila och eftertanke och så hoppas vi att Christina kan ta honom i vår igen. Lite bantad...

Christinas mamma Marie Boström fotade.

En mycket omtyckt ponny får fundera lite inför våren, då tanken är att han ska tillbaka till Christina. Kanske någon ungponnyklass i hoppning... Han är fin!! Tack Christina för denna tid.

13.3 2014. Nu har Wille flyttat hemifrån för andra gången. Han har åkt på vidareutbildning, inte till Christina, men till samma ställe - Ekelunds ridcenter i Mariefred. Förhoppningsvis blir det lite hopp - kanske nån ungponnyklass. Nedan sista bilden hemma för denna gång.

Skärtorsdag 17 april 2014. Vi var och tittade på Wille under ryttare - såg så bra ut! Han rör sig bra och har löshoppat. Med sin flotta sida är han en verklig allroundponny. Är tuff i skogen och går gärna först. Kanske fälttävlan? Lite rund och växer just nu. Fin!!

Under augusti 2014 gjorde Wille sig illa i hagen, vilket följdes av behandling, rehabilitering och så sattes han igång igen under hösten. För att vara på den säkra sidan fick han sedan en vintervila och i mars 2015 veterinärbesiktigade vi honom och allt är utläkt.

I mitten av mars 2015 for Wille till Carina Bergh, som jag känt i många år och som är ridskolechef på Billsta ridklubb i Järna för vidareutbildning.

Och dom vill så gärna ha honom! Första året ska ha vara foderhäst på halvtid åt en duktig tjej och så vidareutbildas för att om något år få börja arbeta som ridskoleponny.

Det känns mycket bra. Stora hagar, massor av kompisar och så blir han förhoppningsvis kvar på samma ställe länge, inte så vanligt för en C-ponny.


Därmed är vår connemara- uppfödning till ända.