Hundar

 

Ulvus Flinga Våröga   “Märta”        född 8.5 2006  död 23.10 2018


Märta är en härligt pigg, rar och ljuvlig liten västgötaspetstik. Lättlärd och intelligent. Mycket lättfostrad. Ibland fattar man inte hur hon bara kan veta vad som går för sig och inte. Kul och påhittig är hon. Hon håller reda på oss, säger till om vi inte håller utfodringstiderna för hästarna och har koll på allt! En rar och kelig tjej.

Och hon är vacker! Utställd 6 gånger som junior med 2 HP och 3 CK. Första gången i unghundsklass blev det CERT och CACIB!!

Sen har det inte blivit så mycket av utställandet. Om sanningen ska fram så har den lilla damen lite för lätt att lägga på hullet.

Märta och Nadja trivs mycket bra tillsammans. De är superkompisar trots storleksskillnaden och har så stor glädje av varann. Märta hänger med och går det för fort tar hon lifthjälp i Nadjas svans.

Under de sista åren har Märta varit ensamhund. Det har gått bra, men visst har hon saknat Nadja.

Den 23 oktober fick Märta sluta sina dagar efter akut sjukdom.

Hon ligger begravd i trädgården.


Fler bilder på Märta

Indragårdens Aska  “Nadja”      född 1.7 2004    död 23.8 2016


I Gudruns föräldrahem fanns en golden retriever.  På 60-talet var rasen ovanlig och Mackie väckte uppseende med sin gyllengula päls, en sällsynt trevlig hund. Han älskade barn och vatten; sjöar, diken, stora pölar, alla dög.  Han badade!

Jag har alltid velat ha en sådan hund igen och Nadja är precis så. Älskar barn och vatten och ska helst ha något i munnen alltid. Lite mer intresserad av att arbeta med näsan än Mackie var. Och lite mindre lydig, men det beror väl på matte. Kastar sig i vatten och simmar som en säl. Gräver efter sork så jordkokorna ryker, alltid närvarande till 100 %. En riktigt kul hund! Och go och rar i temperamentet. Hon ser ut som jag tycker att en golden ska se ut med en djup fin färg. Har gjort MH med den äran.

Hon har trivts otroligt bra på gården med alla djuren och följt kattungar och föl med stort intresse. Älskat kompisen Märta och verkligen tagit vara på livets goda. Tyvärr blev hon bara 12 år innan kroppen inte ville längre.

Den 23 augusti 2016 fick Nadja sluta sina dagar och hon ligger begravd i sommarhagen.


Fler bilder på Nadja. 

Senast uppdaterad

    2024-02-14