Slyngur

 

Den 28 maj 2004 föddes Slyngur, en långbent unge, rätt ful faktiskt.

Så här såg han ut första dagen. Han hade nog haft svårt att få plats.

Men han växte till sig. Och tam och kelig var han från första dagen. Bilder tagna under den första sommaren och hösten.

Senast uppdaterad

    2024-01-23

Namnet Slyngur betyder modig på isländska och bestämdes av husse, inte vackert enl. matte och inte är han så modig heller. Men mycket trevlig och med höga lyft i rörelserna, lik sin far Laufi från Hocksbo. Troligen 4-gångare.  

Manen har ljusnat hela tiden och nu är han en kraftfull 4-årig fux med ljus man och svans, redo för livet utanför gården.

April 2009 och Slyngur har verkligen utvecklats! Skritten är fantastisk med lååångt övertramp, fin trav och do galopp och en tölt som verkligen kommer!! Han har så lätt att sätta under sig. En riktigt fin pojk! Så roligt att se honom, charmknutten. Och vacker har han blivit!


Slyngur är sedan april 08 på inridning hos Malin Wikander utanför Enköping. Hon är mycket nöjd med honom och berömmer hans fina trav och hans lätthet för tölt. Han är 4-gångare och kommer att bli en riktigt fin tävlingshäst.


Så här skriver Malin på sin hemsida:


Välrest, fyraårig fyrgångsvalack, med enorm kapacitet. Visar mycket spänst, schwung och aktion i samtliga gångarter. Har börjat visa en mycket stor och rumslig tölt. För dig som vill utbilda och forma din tävlingshäst till de högre klasserna.

Nu ( 1.7.08 ) såldes Slyngur för att bli framtida tävlingshäst år Suzanne Nisser Blanck, som äger Stora Svirsta där Malin har sin verksamhet. Suzanne och Malin anser att Slyngur är mycket lovande och vi kommer att stå klistrade vid banan när det blir dax för tävling. Lycka till!

Slyngurs far Laufi från Hocksbo

e. Hrimnir från Ödmården u. Tyra frá Enni

En fin 4-gångshingst med bedömning strax under 8.

Uppfödd av IA och Denni.

foto Angelica Wallin

Den 17 oktober såg vi Slyngur under ryttare för första gången. Han var jättefin! Stora elastiska rörelser, öronen framåt och så bar han verkligen sin ryttare. Utstrålning! Det värmde verkligen och vi for därifrån med ett leende. Han sköter sig, vår första isisplutt! Mycket lik sin far är han med höga lyft.

foto: Suzanne Nisser-Blanck                                  foto: Suzanne Nisser-Blanck

Slyngur har debuterat på tävlingsbanan den 5.9 2009. Se bilder nedan på vår fina förstfödde isispojke! Det ser ju jättefint ut, även om Suzanne tyckte att Slyngur kunnat vara lite mer koncentrerad. Det kommer - han är ju bara 5 år än.

Grundgångarterna har han och debuten var betydligt mer än godkänt! Grattis, Suzanne!!!