Odda

 

Ute första dagen - en rätt blåsig och lite mulen dag. Hon följer med på som hon ska. Högre i rumpan än fram - en udda unge - får heta Odda. Hon är 12 timmar på bilderna.

Den 11 juni 2010 såg hon dagens ljus - lilla Odda från Västra Vegred. Hon föddes klockan 23.40. Mamma Garún valde att föla inne och vi fick vara med hela tiden. Pappa är Oddur från Mörtö.

En liten bleksvart (?) tös, rätt lik sin storebror Geiri. Eller kanske gulsvart?

Men hon var lite seg i starten, den lilla damen. Det tog två timmar innan hon stod upp och diade. Nanade hellre i halmen. Kanske ska nervtrådar koppla innan det är dags att ta sig upp...

Oddas pappa är


Oddur från Mörtö har bed tot. 8.31,

exteriört 7.91 och ridegenskaper 8.58 med 9.5 för pass.

Hans pappa år den legendariske Askur från Håkansgården, VM-guldmedaljör med 10 för pass.Bild från Johanna Elgholms hemsida.

Hon växer den lilla tösen. Bilderna nedan tagna den 14 juni. Hon blir allt sötare.

Odda ute med mamma - en pigg och kul tjej.

Odda växer och benen blir bara längre. Riktigt fin är hon! Kompisen Frigga är populär. Vilka flickor!

Lilla Odda håller på att bli stor. Hon är trevlig och kan numer ha grimma på sig. Bilderna nedan tagna den 8 november 2010.

Odda klarar Willes vilda lekar bättre än Frigga. Men ibland tycker även hon att han är lite jobbig. Hösten 2010.

Odda avvändjes redan i februari 2011 av sin dräktiga mamma, som tyckte att det räckte med diandet trots gemensam box. Men hon hade ju ätit havre och hö länge, så omställningen var problemfri. Nu delar hon box med Frigga och på dagarna är Skerpla en trygg och snäll extramamma.

Lilla Odda växer bra, Hon är mycket lik sin bror Geiri. Samma fräcka lugg.

Hon blir en grann tös - vår Odda - även om hon inte blir lika stor som mamma Garún, som syns i bakgrunden på bilden, tagen den 10.8 2011

Odda har visat med all önskvärd tydlighet denna sommar att hon fått den gula genen från pappa Oddur - hon är gulsvart.

November 2011. Odda överraskar - hon har blivit vuxen. Hon var som en ängel vid verkningen och avmaskningen gick som en dans. Tidigare har det varit synpunkter på att bli hållen i grimma. Men nu kan hon... verkligen!

Hon är fortfarande första barnflickan - jättebra med fölen.

Hon håller på att utvecklas till en rar individ med en personlig mildhet - en underbar framtida tjejhäst. Inte så stor, men ädel.

Sommaren 2011. Odda är barnvakten nr 1 i flocken. Hon fick ta sig an Tora när hon bara var några veckor. Skerpla har fullt förtroende för Odda - och håller liten koll med ett getöga då och då.