Krumelur

 

Den 25 maj 2004 såg han dagens ljus, denna ljuvliga fölunge. Vackrare har vi aldrig sett. Vi bara njöt av honom. Här nedan bilder från första dagen.

Krumelur har gått sin första ungponnyklass den 5 september 2009 på Flensbygdens ryttarsällskaps tävling i Silinge, på samma ställe där syster Kewarra debuterade våren 08. Det var mycket att titta på, men han skötte sig med den äran utanför banan. Väl inne trillade poletten ner och han gick felfritt!!! Första rosetten hemma. 


Krumelur är så snygg och ser verkligen välriden ut. Tack Anna för ett kanonjobb - han har fått bästa tänkbara start i livet.

Senast uppdaterad

    2022-01-06

Sommaren 2005 på sommarbete - ett år och en stilig yngling.

Grönt gräs i massor. Pojkarna Krumelur och Slyngur tillsammans som alltid, i hingstflock. Dom trivdes bra, lekte mycket och utvecklades.

Under vår och höst 2008 var Krumelur på inridning hos Jenny Andersson i Enhörna. Nu är han hemma på vintervila.


Krumelur är en vacker C-ponny med resning och lätthet, mätt till ca 1.35. Han ser mer ut som en ridponny än connemara. Rör sig lätt och fint. En kelig kille, som det är lätt att tycka om.


Under våren 2009 han igång satts igen och den här gången heter ryttaren Anna Nicklasson, en granne till oss här i Lerbo, som tävlat högt upp i klasserna och som ska ta ut Krumelur både på dressyr- och hopptävlingar för unghästar. En god grund att stå på ska han ha! Sedan hoppas vi hitta en duktig liten tävlingsryttare till Krumelur.


Bilderna nedan är tagna efter en månads ridning och Krumelur har verkligen gjort framsteg. Nu ser man att han blir vacker. Bra jobbat, Anna! 

Krumelur har varit på bedömning. Han ansågs för ädel och icke rastypisk. God ponnykaraktär, ansåg domaren, men tydligen inte så connemarisk.

I alla fall fick han 7 på skritten och 8 på traven, trots att han var spänd och på tårna.

Krumelur är en tävlingsindivid, som behöver se mycket. Mamma Kryddan sätter tydligen det i sina ungar och det är ju det jag vill ha. Gäller bara att hitta en bra liten ryttare... Nu har han fått sitt mätintyg. 1.35 och en halv är han - en lagom stor C-ponny.

1 november och Krumelur har varit i Eskilstuna och hoppat ungponnyklass 70 cm. Det blev rosett den här gången också! Felfritt!

Han kändes nästan rutinerad den här gången - cool och koncentrerad.  Han gillar det! Det är så kul!


Idag den 2 mars 2010 körde vi honom till Lövsund, en gård utanför Nyköping. Där ska han vidareutbildas under våren, tävlas lite  och förhoppningsvis säljas.


SE FILM UNDER TILL SALU DÄR HAN LÖSHOPPAR.20 april 2010.

Vi har varit och tittat på Krumelur på Lövsund, där han tränas. Se bider nedan.

Det var mycket roligt att se hur han utvecklats och mognat. En riktigt flott tävlingsponny har han blivit. Han hoppar så lätt och självklart. Höjder är inget problem! Kanske skulle han kunna bli en riktigt bra fälttävlansponny? Han har rörelserna för dressyren, en mycket bra och vägvinnande galopp, ett bra hinderöga och han är självsäker och tuff.


Nu finns en nytagen film på Krumelur på sidan Till salu eller här: www.youtube.com/watch?v=WuQdRNYlCOg

 

17 oktober och vi har varit i Ärla på liten tävling. Superbra miljöträning med blåst, trångt, blött och hoppning inomhus med folk på läktaren och stort speakerbås. Han tittade - men 0-ade banan och såg finfin ut mellan hindren. 

Krumelur kommer att bli en verkligt fin tävlingsponny - han fokuserar när det gäller.

9 maj och Krumelur är tingad. Han är så snygg!! Rör sig så enegiskt och elastiskt - nu visar han sin klass. Annie Waldener från södra Småland, som provred honom, passade honom som hand i handske. Mjuk och fin och hela tiden i balans - en bättre ny matte kan han inte få!!

Krumelur och Annie har debuterat på tävlingsbanan tillsammans nu i augusti 2010. Strålande resultat - 0:a i LC och LC+5. GRATTIS!!!

Krumelur ser minst lika nöjd ut som Annie....

Fortsättning lär följa....

19 maj 2010.

Krumelur har lämnat sitt födelsehem för att bosätta sig i södra Småland. Såld med andra ord. Hans blivande hagkompis är hans helbror Koriander, även han född här på Vegred. Kul!


Vi är så glada att Krumelur fick precis den duktiga lilla ryttare vi hel tiden har hoppats på och är övertygade om att Krumelur och Annie Waldener kommer att synas högt upp i resultatlistorna framöver.


Stort lycka till med Krumelur, Annie!!!

Om du inte kan se ovanstående - titta här på Krumelur hoppar här:


http://www.youtube.com/watch?v=ik1RGmiZMM4

Foto Camilla Waldener

Mer tävlingsresultat: Nu har dom debuterat i LB, Krumelur och Annie. Det blev ett litet pet - klart godkänt. I LC belv det en ny 0-runda. På träning hoppar dom LA-höjder och Annie tror att han snart hoppar henne ur sadeln. Dom trivs ihop - så roligt!!


4.10. Klara för avdelning A efter två 0-rundor i LB.


11.10. Ett glatt mail berättar att debuten i avdelning A inte kunnat bli bättre - Krumelur och Annie vann LC!!!! Som om det inte var nog kom dom dessutom 2.a i LC+5. STORT GRATTIS FRÅN OSS!!!

Han klär verkligen i blågult...

Så här skriver Annies mamma Camilla i mailet, som kom den 11.10 2010

Hej

I helgen hoppade Annie och Krumelur avdelning A och det gick bra även med omhoppning. De vann LC och kom tvåa i LC+5. Underbar ponny!!! 


Man kan bara hålla med....
April 2010.

Vi har det underbart med "dina" ponnyer. Skickar lite bilder som Annie har mailat mig. I helgen gjorde Annie och Krumelur sin bästa tävling hittills, på Udden. Vann första LB och kom trea i andra LB regionalt, fyra i stilhoppningen Mountain Horse kval, superponny. Hon kom även trea i Sveland Cup första kvalet i Jönköping för ett tag sedan, kul. Han är lite stressad av prisutdelningar bara, stegrar sig gärna då, se en något suddig bild på detta hi hi!!Krumelur har verkligen hamnat hos rätt ryttare! Vi gläds med er över framgångarna!!


STORT GRATTIS!!!


Fortsättning lär följa....


foton Camilla Waldener

Försommaren 2011. Nu är det LA som gäller för Krumelur. Det går prima med klockrena 0-or. Fina bilder på vår sötaste ponny. Han var lika söt som föl som nu och vi är så glada att Krumelur och helbror Koriander har det så bra och rids så fint av Annie.

Krumelur har varit i Helsingborg där ponny-SM gick. Han tävlade Mountain Horse Pony Cup med den äran. Så här skriver Annies mamma Camilla den 15.11 2011:

Ville bara meddela att Krumelur skötte sig alldeles utmärkt i Helsingborg trots mycket nytt att titta på. En fjärdeplats i finalen blev det, Annie är så lycklig över detta, fina priser och två ärevarv blev det. Här kommer två bilder på en otroligt vacker ponny!! 

Inte riktiga SM utan Mountain Horse Cupen men jag tror de fick SM-rosetter för att de klasserna gick ihop med SM:et. En rosett i uppvärmningklassen och en vit för sjundeplats i stilbedömningen och två röda för fjärdeplatsen i finalen. Men hon hoppas på det riktiga SM:et nästa år, förra träningen hoppade hon en hel medelsvår bana, så tränaren var helnöjd med Krumelur och sa ut och tävla medelsvår nu Annie….

Foto Camilla Waldener


26.10 2013 Idag kom första placeringen i Msv A - han kom 3:a. STORT Grattis!!


Vilken kanonponny vi fött upp - så stolta - nästan som om vi gjort honom själva..


2014 och placeringarna bara duggar in - jag hinner inte skriva dom alla.


11.10 2014. Idag återsåg vi vår fina Krumelur. Han tävlade i Södertälje och vi var där och såg honom komma tre i Swedish Riders Trophy. Han hade kvalat tillsammans med 19 andra från hela landet och detta var finalen för C-ponnyer, nationell Msv B, dvs 1.20.

Det blev 0 fel i såväl grundomgång som omhoppning. Fin ridning hela vägen - mjuk och fint.


Motståndet var starkt med ryttare, som vunnit SM, varit med i lag på NM mm. Och så vår Krumelur! Endast 5 av 17 startande ponnyer var svenskfödda - lite sorgligt - och Krumelur var enda svenskfödda placerade. Varför rider ungarna inte svenskt???

STORT GRATTIS TILL DUKTIGA ANNIE OCH DUKTIGA KRUMELUR.

25.8 2012. Krumelur kom 3:a i Msv B efter en dubbelnolla. Nu är han kvalad att starta Msv A. Det blir spännande i vår!

Grattis vår fina pojke och duktiga Annie.

1 april 2012. Krumelur har debuterat medelsvår!!! Det gick riktigt bra med en rivning och en lite volt. Grattis!!!!


20 maj 2012. Redan placerad i Msv B!!! en fin tredjeplats regionalt på Öland efter dubbelnolla. Bravo och stort GRATTIS till Annie och Krumelur.


Sista helgen i maj: 2:a i LA och endast ett litet kliv i vattengraven - hans första - i Msv B.

Även under 2013 har Krumelur skördat framgångar med duktiga Annie. Och han har startat Msv A..


11.8 Lammhult. Tvåa i LA och VINST I MSV B nationellt!!! Nu är han kvalad för kvaltävlingar till Globen. Så spännnande! GRATTIS ANNIE.

Augusti 2015. Nya fina bilder på Krumelur och Annie.


Krumelur är såld till en familj med två döttrar i Kalmar. Lycka till med pojken och TACK Annie för den tiden som varit. Krumelur har tagits om hand matchats på absolut bästa sätt. Det har varit en glädje att följa era framgångar i hoppklasserna och man ser verkligen att ni trivts ihop och har haft kul.

Nu får Krumelur börja om i klasserna och förhoppningsvis blir det flera segrar och placeringar med Ella och Lilly.

Krumelur visar framhovarna igen - placering i LC med Ella Sjödahl, nya matten. Vad månde bliva... Foton nedan mamma Mia.

Mars 2016. Nu är Krumelur verkligen på gång igen - 3 placeringar av 3 möjliga på senaste meetinget, bla en vinst i LA. Nu har han vunnit två LA och är där med återigen kvalat till Msv B. Kanon och grattis Ella!!