Kewarra

Kewarra med mamma Kryddan första dagen i livet den 24 maj 2003.

Senast uppdaterad

    2024-01-23

Här har hon blivit 3 veckor, vacker som en dag.

 

Första helgen i september 20009 och Kewarra har debuterat i LA!!! Det blev några hinder ner, men hon var snabbast i klassen och fick sin ungponnyrosett! Grattis Johanna!

Kewarra har gått LA igen första helgen i oktober och här nedan följer utdrag ur Katarinas mail:

Men en sån häst vi har fått, tack så hemskt mycket. Som hon hoppar! LA är ingenting för Kewarra om Johanna gör allt rätt. Hon har hur mycket luft som helst mellan sig och hindret, hon är också väldigt smidig, spänstig och elastisk.”


Nedan lite nya bilder från årets tävlingssäsong. Fin Kewarra! Och fin Johanna. Fotografen heter Felicia Andreasson.

Kewarra visas på Connemara -riks  den 7.8 2004. Hon skötte sig med den äran denna heta dag och fick silver med 39 poäng.

Avbildad i föreningens tidskrift.

Hon visades igen sommaren 2008 och stamboksfördes med 38 poäng.

Sommaren 2007, riden ca ett halvt år. Allt är kul!

Hoppa är livet! Som hon hoppar!!! Se filmlänken överst på denna sida.

Foto Katarina Säll                                                                    Foto Katarina Säll

Under vintern 2008 reds Kewarra av Liane Josefsson, som är duktig dressyrryttare. Se bild ovan till höger. Därmed väl grundutbildad och riden i rätt form. Tack för det.


Kewarra har verkligen allt!! En sån här ponny föder man upp bara en gång i sitt liv. Känns som en stor häst att rida, men är inmätt till 1.43. men blir några centimeter högre.

Kewarra rör sig elastiskt och blir bara vackrare och vackrare. Mycket fokuserad och vill verkligen bli riden. Hoppar mycket bra och har så lätt för sig.  Vilken ponny!!Kewarra debuterade i ungponnyklasser med bästa tänkbara resultat i maj 2008.  

Hon skötte sig med den äran på Flenbygdens tävling den 31 maj. 0:ade i både LD och LC och med snabbaste tiden! Fick hämta sina första rosetter och gå ärevarv. Lugn och koncentrerad trots ståhej - en verklig tävlingsindivid med rätta psyket! Ryttare Linda Melin, som under våren lärde Kewarra mycket om hinder.

Det var meningen att Kewarra skulle tävlas av Alexandra Lind, en riktigt duktig Södertäljeryttare, men det hanns inte med. Vi kontaktades av Katarina Säll, vars dotter Johanna tävlar så högt man kan på B-ponny, och som sökte D-ponny med det där “lilla extra”. Johanna kom och provred och det sa KLICK.

Innan Kewarra lämnade Linda, som är C-tränare i fälttävlan, fick hon testa att hoppa lite fasta hinder. Det var kul det med. Se bilder nedan. Fälttävlansponny? Tack Linda för ett bra jobb med Kewarra.
Nu är hon såld. Den 12 augusti 2008 for hon iväg med sina nya ägare till Strömstad.

Det kändes helt rätt att sälja till familjen Säll och att Kewarra får det aktiva tävlingsliv hon behöver och kommer att trivas med är vi helt övertygade om. Ändå känns det vemodigt....


Vilken underbart personlig ponny! Kewarra har verkligen utvecklats positivt. Att den sprattliga lilla ungen, som ständigt gav matte blåa tår, skulle bli en så självsäker vacker tös med sån positiv syn på ridning och hinder kunde vi bara hoppas på.

STORT LYCKA TILL, Johanna.

Vi kommer att följa dig och Kewarra med största intresse.


Första helgen i september debuterade Johanna och Kewarra. Fortsättning följer.

Näst sista dagen med gänget. Kewarra har vilat en vecka, ätit gräs och lagt ut litet.

Härliga nyheter med julhälsningen från Kewarras nya ägare. Hon är mycket älskad och Katarina, Johannas mamma, skriver bland annat:  Kewarra får väldigt mycket beröm av Johannas tränare. Han säger att hon är en liten gummiboll, som använder huvudet.Kewarra har varit på träning för Jens Fredriksson. Så här skriver Katarina, Johannas mamma:


Johanna och Kewarra gör jättefina galoppombyten nu. Kewarra är så himla duktig. Magdalena som tränar Johanna och Kewarra i markarbete talade om att Jens hade verkligen fastnat för Kewarra. Han hade  berömt hennes galopp och hopp, han hade också sagt att  hon hade en otrolig svikt, att hon var så stark och att hon hade en sådan bra egen balans. Han var imponerad.  

Johannas tränare Jan-Erik är alldeles lyrisk. Han säger varje gång jag träffar honom hur fantastisk Kewarra är. Han tror att hon blir riktigt riktigt bra.

Johanna har också hoppat pay and jump LC och LB och gick nolla i båda. LD blir lite för lågt för Kewarra. Hon vill gärna slarva då, men när det blir lite högre så skärper hon sig.

Kewarra är väldigt speciell och väldigt personlig. Man kan känna att man är trött och sliten när man kommer till stallet, men när man träffar Kewarra blir man alldeles varm om hjärtat. Johanna älskar sin ungponny och det gör vi andra också.


Det känns så härligt att Kewarra, vår lilla förstfödda, kom så rätt. Nu, mitten av maj, har poletten trillat ner och Kewarra är tänd på tävlingsplatsen, och vet vad det hela handlar om - första felfria LB!!! Rosett och stor lycka!! STORT grattis!!

Jag har hittat några bilder på Poetic Justice, denna fenomenale hoppförärvare, som har använts alldeles för lite i connemaraaveln i Sverige, enligt mitt tycke. Han hade verkligen kunnat göra skillnad! Flertalet avkommor går medelsvår klass i Sverige och Italien. I år 2009 finns han i Frankrike.... Man får vara glad att en son godkänts i Sverige i år.

Kewarra har inte bara ärvt hoppanlagen av honom - hon är mycket lik honom i ansiktet.

foto Yvonne Karlsson                                                                                                        foto Yvonne Karlsson

Foto: Agnes Lewin                                                              Foto: Agnes Lewin                                            Foto: Agnes LewinOktober 2011.   Kewarra har debuterat i Msv B eller 1.10 som det heter numer. Spännande!


15 mars 2012. Nu börjar ett nytt kapitel i Kewarras liv. Idag anlände hon till sina nya ägare - i Belgien (!) Hon ska vara tävlingshäst åt Alexander  och så småningom till hans lillasyster. Förhoppningsvis blir det tid över till avelsboxen också. Alexanders mamma Camilla Hauglin - ursprungligen från Norge - och pappa veterinären Wim Housen driver en seminstation, som heter New Nordic Horses.

Belgienäventyret blev inte så långt. I september 2012 såldes hon tillbaka till Sverige och finns nu i Lerum.

Nya ryttaren heter Chelsea LIng och det blir tävlingar i vår. Kewarra verkar ha det jättebra med kompis i hagen och hon är  så omtyckt - det känns skönt att ha henne närmare igen. Härligt att se en glad Kewarra!

Chelsea och Kewarra har börjat tävla den här sommaren och det går riktigt bra. Nu sitter 0-orna och placeringarna tickar in. Spännande!

Nytt mail om Kewarra den 3.2 2014

”Ville bara säga att Kewarra visade sig vara C ponny, så nu tränar vi på att få plats i kombinationerna med all hennes galopp. Hon är super och kommer alltid hem med rosett. Vi tävlar och har placeringar i LA i nuläget.  Lilla systern har ridit lite och dom gillar varann, eftersom att både Kewarra och hon gillar fart och fläkt!

Hon älskar att vara med fölen så kanske blir ngt i framtiden.”


Det känns så bra. Kewarra kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.