Ketill

Ketill föddes den 23 juni 2009 - på Carls födelsedag. Han var efterlängtad eftersom mamma Spes gick över tiden en dryg vecka.

Kl 4.45 såg han dagens ljus - en stor isabell utan tecken och med mycket långa ben. Han åt sitt första mål kl 7.20.

Ketills far är Divar från Lindnäs, IA och Dennis fina unghingst med 125 i Blup (2011).

Divar är e. Omi från Stav u. Diva från Gategården - idel ädel högt bedömd adel!

Spes valde att föla inne i den box hon fött alla föl förutom Vilja i. Hon kunde gått ut, men det ville hon inte. Hon hade en dubbel fölbox till sitt förfogande - lyxigt. Ketill var stor!

Ute med mamma Spes första dagen. Lite vinglig på benen och inte helt rak i framknäna än. Men tam! Precis så var broder Slyngur. Ketill börjar bli riktigt snygg och rör sig lätt och fint. Fler bilder kommer!

Nedan har han blivit 3 dygn. Mamma Spes har lite bekymmer med honom - han springer STORA cirklar runt henne - lite för stora, tycker hon.

Lite nya bilder på världens goaste Ketill. Han har vuxit och utvecklats under veckan hos pappa Divar. På bilderna, som inte riktigt ger honom rättvisa, är han 1 månad och 4 dagar gammal. Här-kommer-jag-bilden längst ner är mycket typisk - vi har många såna bilder...

Måndag morgon - Ketill är 6 dygn och har fått bekanta sig med de andra i vår lilla flock. Helt problemfritt. Mamma Spes är ju ledarsto i hagen och höll dom unga nyfikna ifrån honom. Ketill vill gärna hälsa, men det tillåter hon inte än. Skönt med ett sto som Spes, som är lugn och trygg och vet hur allt ska vara.

På bilderna nedan har han fyllt 3 veckor och 3 dagar. Han går mycket med tjejerna och drar iväg med en väldig fart om det behövs stöd hos mamma... Helt orädd - igår borstade jag honom med kvasten.

Ketill blir allt självständigare. Det är kul att se att han tar täten och skyndar på sina tanter till hagen bortom skogen. En liten ledarkille! Han växer så man ser det och är fortfarande vacker. Han har ett så fint ansikte med det mörka runt ögon och mule. Matte är riktigt förälskad och det är även husse. Ketill pratar med en, det har vi haft många connemaror som gjort, men aldrig en isis på detta sätt. .

9 september och Ketill börjar bli en stor pojke. Han visar alla gångarter i hagen. Han får vara kvar hemma i vinter och vi får försöka hitta en lekkamrat till honom efter avvänjningen. Ketill vill vi satsa på. På bilden nedan syns syster Vilja i bakgrunden.

Visst är han fin med guld i manen!

Ketill kikar fram bakom den ständiga fölvakten Disa. Förra året tog hon hand om Geiri - nu är det Ketills tur. Hon är en prima lektant - ställer alltid upp utan att vara mesig. Fostrar om det behövs!

Ketill i snö - den 18 december och äntligen är leran täckt av renhet. Kolla färgen - han är orange! Syster Vilja i bakgrunden.

Lördagen den 20 mars 2009 fick Ketill en kompis - Sveipur från Svirsta kom. Stor glädje utbröt - äntligen en kompis, som vill leka.

Ketill fäller fölpälsen med början runt ögonen. Den färg som kommer är inte vacker - smutsbrungul. Vi får väl se hur han blir...

Sommaren 2010 och Ketill går i hage med två ettåringar och två tvååringar - en är vår Ketill. Dom har det kanonbra! Vi glädjs åt deras lekar. Ketill växer - även på bredden....

Vackre Ketill utvecklas väl. Han är lika stor som Geiri, som är ett år äldre. Han blir en bit över 1.40 säkert.

Men det är svårt att få en isabell att vara fläckfri....

Dom leker bra trots ålderskillnaden.

Våren 2011 och Katill har fått en kompis till - lille Wille Windhoek. Ketill trivs bra, har blivit vallack och är lika vacker som alltid.

Ketills och Friggas pappa Divar från Lindnäs har avelsvisats - 5 år gammal - på Strömsholm i slutet av maj 2011. Han fick fantastiska 8.59 exteriört och 8.02 för ridegenskaper, totalt 8.25. Han mätte hela 1.48, så Ketill har att brås på.

Bilder på Divar från IAs hemsida.

Maj 2012 och Divar har visats till fantastiska 8.53!! Han fick 8.67 exteriört och 8.44 för ridegenskaper. Kanon!!

Sommar 2012. Ketill går med Ville på andra sidan vägen i hela stora hagen. Lite mycket mat kanske...

Den 9 september 2013 for Ketill till Malin för inridning. Min fina pojke håller på att bli stor. Lite separationsångest - ska han verkligen säljas en dag??

Den 11.11 kom han hem. Smalare. Här kommer bilder från inridningen. Tölten har han naturligt, traven har det varit svårare med. Han är verkligen ett Omi-barnbarn med massor av pass. Den får vi prova i vår.. Han blir fin!!!

13 mars 2014. Nu har Ketill flyttat hemifrån för andra gången. Nu blir det vidareutbildning och så kanske det dyker upp en ny matte/husse - säljas. Han är så fin! Nedan sista bilden hemma för denna gång.

30 mars efter några veckors träning skriver Malin så här:


” Idag mötte vi vildsvin, rådjur och flaxande änder mitt framför näsan. Jädrans vad cool han är! ”


Ketill kommer att göra någon mycket lycklig.

På skärtorsdagen den 17 april var vi och tittade på Ketill under ryttare. Han börjar bli mörkt isabell och är så fin!! Växer fortfarande. Allt är så enkelt med honom, även om han stundtals blandar alla gångarter, eftersom även traven börjar finnas nu. Malin provade att lägga honom i pass och det var superlätt för honom - den finns verkligen..

Vi avvaktar med annons tills han bantat lite, fällt av den ljusa vinterpälsen och kommit lite längre i utbildningen. Han är bara super, en riktigt fin häst, som har ALLT!!!

Juni 2014. Ketill har fått en fin mörk isabellfärg. Den gör sig extra bra vid solnedgång....

Nu ligger Ketill till salu på FB. Så här skriver Malin i annonsen:

Ketill är en stor maffig femgångsvalack med mycket rörelser och otroligt bra psyke med ett hjärta av guld.
Ketill har mycket mjuk och smidig tölt med fina rörelser, traven är stor och vägvinnande, galoppen är stor och bärig, skritten är bra, han är lätt att lägga i pass och passen har mycket stora rörelser och med tempo.
Lovande tävlingshäst eller lyxig ridhäst. Han blev grundinriden hösten 2013 och är nu igång igen för vidareutbildning