Hedvig

 

Lilla Hedvig hade bråttom ut i världen. Hon föddes den 3 juni 2012, men var egentligen väntad först fjorton dagar senare.

Mamma Garún valde att föda i den skogliga delen av hagen - mitt ibland tallar och stubbar...

Kl 21.32 såg Hedvig dagens ljus. Det var fullmåne den natten.

Namnet kändes naturligt - en uggla hoade under födseln. Kanske Harry Potters Hedvig?

Att det var dags för denna tös att ta världen i anspråk var ingen tvekan om. Hon var snabb att försöka resa sig - inte så lätt med tanke på stubbar och jox. Hon var snabb att hitta till maten och överlag verkar inget besvärligt eller främmande för Hedvig - en självklar tjej, inte så liten förresten. Riktigt fin är hon och vi har fått se luftiga stora rörelser.

Hedvig är påfallande lik sin syskon Geiri och Odda. Hon kommer med största sannolikhet inte att skimla, utan bli bleksvart som Geiri. Pappa Feykir från Knutshyttan är fux, så ett sånt anlag vet vi att hon kan ge till nästa generation.


Pappa  Feykir är en stilig hingst med hög bedömning - totalt 8.56 med 8.62 för ridegenskaper, så det finns stora förhoppningar på lilltjejen. Farfar är elithingsten Mökkur frá Varmalaek, till höger nedan. Feykir är Mökkurs högst bedömda son och har medaljer från såväl SM som NM och VM.

Hedvig har redan efter 3 dygn fått uppleva riktigt Islandsväder med stora och små regnskurar och däremellan korta solglimtar. Mamma Garún har valt att gå in i stallet med henne ibland, så det kan hon också. Ligga i halm är skönt, men helst ska man vara ute. Mamma Garún har mycket mat åt tösen, så hon mår prima.

Svår att fota är hon, den lilla skönheten. Kul med de fuxiga öronen..

21 juni och snart tre veckor. Hon är otroligt långbent. Vi är mycket förtjusta i lilla Hedvig - så fin!!

Numer trivs Hedvig jättebra med såväl Hadrid som Frigga och Spes. Hon börjar tappa fölpälsen och visar att hon blir bleksvart. Människor börjar bli intressanta. En gullig jej. Bilden tagen den 19.8 12.

Juli. Mamma Garún, som är mycket petig med sina föl i början, har släppt på diciplinen, så nu rasar Hedvig runt med Hagrid. Hon rör sig mycket bra med rejäla lyft! Dessutom har hon en vacker resning. En grann tös!

13 april 2016. Hedvig har åkt till Malin för att ridas in. Hon har utvecklats bra och är stor- en bra bit över 1.40.

Nästa bild hoppas vi blir under ryttare.


18.8.  Nu är det dags för Hedvig att hitta sin egen matte. Hon har utvecklats från bra till mycket lovande och ser riktigt flott ut. Hon har fått sin fars vänliga sätt och sin mors kluriga begåvning - en mycket trevlig och rar tjej, som någon kommer att älskas högt. Vacker.

Söta Hedvig växer till sig. Bilder nedan från våren och sommaren 2013 och de sista februari 2014. Hon är mycket lik sin syster Odda, men kanske mildare i sinnet. Lite ”valprund” och det händer att hon snuttar på mamma Garún fortfarande. Men i sommar får det bli ungstoflock - utan mamma...

17.9 2016. Vi har varit och tittat på tjejen. Hon har utvecklats mycket bra och är verkligen en oerhört go häst, som alltid gör sitt bästa. Fina mjuka gångarter har hon - en häst att njuta av, umgås med och utveckla. Hon ser så snäll ut. Mamma Garúns bästa avkomma med precis det temperamentet jag hoppats på. Och så snygg!! Nu är hon redo för egen ägare.

2017. Hedvig har utvecklats bra under året och vi väntar på någon, som vill ta över hennes utveckling. Hon har mycket jämna gångarter och blir en fin 5-gångshäst. Dessutom är hon en högst förtjusande individ med ett underbart milt ansikte.

15 september 2017. Nu har Hedvig hittat sin matte. Det blev kärlek vid första provritten för Katrin Holmberg från Kungsör, som vi önskar varmt lycka till med goa rara Hedvig. Vi hoppas och tror att ni får många härliga år tillsammans.