Klockan kvart över 11 den 25 juni 2012 föddes Hagrid i stilla regn ute i hagen. Alla var med - hela stoflocken följde det hela med intresse och vi också, som hade turen att komma förbi precis när det var dags.

Med två svarta föräldrar var det väl inte precis en fux vi väntat oss, men både mormor Spes med täcket på bilden nedan och moster Frigga i mitten är ju fux, så så helt omöjligt var det ju inte. Långbent som en älgkalv.

Namnet Hagrid var arbetsnamn och tydligen rätt, eftersom han föddes i hagen. Namnet kommer från den snälle Hagrid i Harry Potter-böckerna.

Snabbt på benen, men det där med matstället var lite knepigare. Först var det intressantare att knata runt, till och med försöka sig på ett litet skutt. Maten fick komma så småningom... Dessutom var mamma inte riktigt klar för det - mjölken ville inte riktigt rinna till. Inte så lätt att tolka alla signaler i kroppen för en förstagångsföderska.

Här kommer några bilder på pappa Seidur från Gröna Gången, bedömd till 8.19. På bilderna rider Malin Wikander.

Seidur är linjeavlad på Orri frá Thufu - en spännande stam.

Foto Susanne Sjöström, Gröna Gången.

Hagrid skiner i hagen. Han är tam, söt, rörlig och ädel - en riktig fullträff.

Nu har Hagrid hittat sin tjej - och Hedvig är förtjust. Dom börjar rasa runt. Att man så sällan har kameran till hands...

Hagrid har mycket spring i benen. Juli 2012.

Hagrid har inte bara mamma att ty sig till i flocken. Odda ställer alltid upp som barnvakt, men även Frigga, som inte brukar gilla smått, och Spes ställer upp. Här nedan mamma och Odda.

Klara på besök den 19 augusti 2012. Hagrid tar chansen att bekanta sig - charmknutten..

Nu har dom släppt sina mammor och går helst med varandra, Hagrid och Hedvig. Eller så hänger man med 2-årsstona.

Hagrid har haft en prima sommar och utvecklas bra. Han har vuxit i sina långa ben, men nu tycker vi att det verkar som om han växer på höjden igen. Snart är det dags för unghingstflock, men än går han med mamma och alla andra ston.

Och vi har minsann noterat att den lille filuren diar mormor Spes också....


Bilder nedan tagna den 28 december 2012 nedan.

Men en liten pojke behöver andra små pojkar att växa upp med och den 20 januari 2013 kördes han och mamma Vilja till Gröna Gången där Hagrid ska växa upp i samma flock som vår Piltur. Där finns hingstar i olika åldrar, till och med en gamling som Ypsilon, Hagrids farfar (!!), så bättre kan det inte bli. Första natten fick han en egen kompis i en box inomhus, så de två små kan stötta varandra när de släpps till de andra. Nedanstående bilder togs den 19 januari.

I bakgrunden moster Frigga.

Juni 2014. Hagrid verkar vara som mormor Spes ungar brukar vara - självklar och enkel i allt. Här kommer en serie huvudstudie: januari 2013, januari 2014 och juni 2014.

Det har gått bra med Hagrid och han har funnit sig bra tillrätta. Bilderna nedan tagna den 9 mars. Den vita hingsten är farfar Ypsilon frá Holtsmula. Det är inte alla små isispojkar, som träffat sin farfar... Foto Susanne Sjöström.

30 september 2014. Idag var vi och hälsade på Hagrid på Gröna Gången. Han är go och okomplicerad som Spes barn och barnbarn tycks vara - en fin häst. Han blir nog ca 1.40. Han har ett vitt tecken i pannan efter mormor Spes - ska bli kul att se om det växer med tiden. En go kille!

Juli 2015. Hagrid är igångsatt för inridning. Han är enkel att hantera som alla Spesungar. En riktigt go kille, som kommer att bli en fin ridhäst med alla fem gångarterna visade redan. Än är han inte färdigväxt - han blir kanske 1.40.

Ljus fin fuxfärg har han.


30 juli 2015. Nu har vår granne Kicki Sjöblom köpt Hagrid, så han kommer hem till dalen i Lerbo igen. Han kommer att se hagen han föddes i och vi får möjlighet att följa hans utveckling. Det ska bli så kul!!!

Det konstiga är att hela vintern har min hjärna sagt att Hagrid ska hem när jag tänkt på honom - och det skulle han!

Märkligt men underbart!

Hagrid har flyttat hem igen, dvs hans matte har flyttat sina hästar hit till Västra Vegred. Tidigare bodde han på granngården, så vi har sett honom sedan i somras.

Han har utvecklats så bra och är riktigt vacker, ädel och långbent som när han var liten. Fortfarande en högst förtjusande kille, go och rar. Nu får vi följa honom framöver. Just nu är han nog ca 1.38 och lär inte bli över 1.40. Perfekt för matte Kicki.

Bilder på Hagrid under ryttare tagna den 31 maj 2016. Nu är han vuxen, den lille spjuvern. En riktig snygging.