Geiri

 

Geiri föddes den 31 maj 2008 mitt på dagen, precis vid stängslet vid vägen och helt oväntat. Han väntades en vecka senare och vi kollade mamma Garún vid lunchtid innan vi for iväg för att se Kewarra tävla. Halv 2 ringde grannen och då var han född. Garún hade inte mycket till juver då heller, men det rann tydligen till, för åt gjorde han. Lite seg i starten, men sen gick allt bra.

Geiris far är Fylkir från Örvik f. 2005

Blup 123

e. Oddur från Mörtö bed tot. 8.31

exteriört 7.91 och ridegenskaper 8.58 med 9.5 för pass.

u. Snotra från Örvik bed. tot. 8.32 exteriört 7.93 och ridegenskaper 8.58 med 9.5 för vilja och 9 för galopp.

Geiri har alltså 4 elithingstar i stamtavlan - Svalur, Askur, Mökkur och Atli. Men det jag anser minst lika viktigt - han har mycket goda ston i stammen, högt bedömda och med bevisad god nedärvning. Fylkirs mormor är elitstoet Ljufa från Eyrarbakka.


Vi tror att Geiri blir bleksvart. Inget tyder på att han ärvt skimmelanlaget från mor - men framtiden får utvisa. Eller gulsvart?

Mats - Garúns uppfödare - var på besök och blev mycket förtjust. Vi tycker själva att vi fått en riktigt fin och lovande hingstunge, som redan visat alla gångarter.

foto Carita Sundström

En härlig sommarbild, tagen i mitten av juni.

Färgen är underlig. Jag lutar alltmer åt gulsvart. Mamma Garún blev inte dräktig i sommar, så det tog tid innan vi fick hem dom igen.

Den 1 oktober kom dom i alla fall hem och nu har vi börjat “fjäska in” oss. Geiri är inte svår - han har nu haft grimma på sig, blivit avmaskad och gillar oss.

Numer även chipsmärkt och vi väntar på passet. Färgen skrevs bleksvart... Fan tro´t.. 

Geiri är en glad fyr, som leker hela dagarna med Vilja och Disa. Disa är den stora idolen - han glömmer sig ibland och försöker dia henne. Det får han inte!

Mars 2009 och avvand. Han äter allt, börjar tappa fölpälsen och mår prima. I slutet av månaden far han till sina nya ägare. Men än så länge kan vi njuta av honom och hans godnattpussar. Det ska nämligen pussas varje kväll... En riktig charmknutte är han!


Stora bilden nedan tagna den 19 mars 2009, en vacker växande Geiri. Vilken vacker kille! 

I slutet av mars 2009 for Geiri till Lindesberg för att gå i hingstflock. Han verkar finna sig mycket väl tillrätta. Nedan bilder, som Inga Ängsteg har tagit under Geiris första dag.  Vad fin han är, Geiri!

Geiri med killgänget - verkar prima. Precis så här ska en unghingst ha det! Geiri i mitten med ett litet bitmärke på höger bogspets. Han har koll på fotografen!

Foto nedan Inga Ängsteg.

27 maj 2010. Geiri har kommit hem igen. Stenarna vill inte ner i pungen båda två i tid till betäckningssäsongen, så det blir väl så att han blir valack vad det lider.

Geiri är så fin!  Han intog sin plats i flocken som en självklarhet. Jag tror att småpojkarna tycker att det är skönt att ha en äldre grabb i hagen.

Geiri har fått en tvååring att kampas med - småkillarna blev lite trista...

Fyra svarta pojkar och en isabell. Det är lite svårt att skilja de svarta åt... Och så en ljus Ketill..

Geiri har utvecklat jättefint under slutet av året, men vi beslöt i alla fall att kastrera honom. Det skedde den 4.1 2011 och allt verkar ha gått bra,. Så nu har vi en vacker valack på gården. 

Bilder på fina pojken tagna i januari 2011.

Sedan våren 2012 finns Geiri på inridning och utbildning hos Malin Wikander i Enköping. Han utvecklas bra och växer. Bild från våren 2012 kommer här.

I slutet av november 2012 har han satt vinterpäls och är inte lika tjusig, men ridningen går bra.

Nu blir det vintervila och så igångsättning och förhoppningsvis försäljning i vår.

Malin tycker att han är en lovande unghäst - sånt värmer ett uppfödarhjärta.

Februari 2014. Geiri har periodvis varit lite spänd under ryttare, men nu har hormoner och allt lugnat ner sig och han är lugn och fin och lyhörd.

Nu är det dags att verkligen hitta hans nya ägare - han finns på annons på Malins hemsida.

En riktigt snygg kille är han med 5 stabila gångarter.