Frigga

 

Kl 18.55 den 21 juni 2010 föddes Frigga. Mamma Spes valde att föla inne. Frigga var en stor tjej och Spes hade det lite jobbigt. Pigga Frigga var snabbt på benen. Eftersom Spes var lite trött mjölkade jag ur lite råmjölk och gav lilltjejen. Men hon hittade snabbt själv till mjölkautomaten och har ätit - och skitit!!! - ordentligt. Har aldrig sett en så lång fölskit...

Den här lilla tjejen försökte få ordning på dom långa frambenen direkt och hon var snabbt på fötter. Hon är fux utan tecken - mycket lik broder Slyngur. Inte speciellt lik sin helbror Ketill - lite förvånande.

En riktig skönhet är hon - Frigga Friggolit som hon kallas. Hon rör sig stort och fint och med ett väldigt tryck i accelerationen. Vi är så förtjusta!

Bilderna nedan tagna den 23 juni. Hon är bara ljuvlig.

Frigga har blivit en månad och är återställde efter besvären med andningen. Hon fick i sig lite fostervatten vid förlossningen. Som alla fölungar man tvingas behandla är hon tam - mycket tam.. Det är en helt ljuvlig liten tjej, som vi är så förtjusta i.

Frigga och Odda har verkligen funnit varandra. Det ska bli så spännande att se dessa två fina flickor växa upp tillsammans.

Mars 2011 och Frigga diar fortfarande, men delar box på nätterna med Odda. På dagarna är Skerpla en snäll extramamma.

Vackra Frigga växer till sig och utvecklas bra. Nu - april 2011 - har hon egen box och trivs med det.

Bilderna nedan tagna 13 april 2011 - så söt hon är!!

Fölungarna har haft en fin sommar. Friggas bästis är Odda, men även Wille går an - men ibland är han lite jobbig..

Bilden övan till höger och den nedan är tagna den 8 november 2010. Frigga håller på att bli en stor tjej.

Frigga blir bara vackrare. Bilderna nedan tagna den 10 juni 2011. Hon gillar småttingarna - speciellt Piltur.

Frigga kommer att blir mamma Spes sista föl. Om sanningen ska fram så har hon inte avvants än - nu januari 2012.


Dåligt med foton det sista året. Här kommer i alla fall två tagna den 28 december 2012. Frigga växer och är så lik mamma Spes, men

mer långbent. Hon har till och med manen delad precis som Spes...

2013.

Friggas fina pappa Divar har höjt sin Blup till fantastiska 128 efter en tredjeplats på årets VM. Därmed får Frigga Blup 120!!

Sommaren har varit bra och hon växer fortfarande.

September 2014. Frigga är på inridning och hon är KANONFIN, det bästa vi fått fram enligt Malin. Så roligt - henne behåller vi och försöker visa, kanske 2016.

Frigga är på träning hos Malin igen sedan i början av oktober 2015. Det är bara hennes andra träningsperiod. Vi hade för många hästar på träning i våras, så då tillät inte plånboken att hon kom iväg.

Nu i november får vi glada nyheter - Frigga tycker att det är buskul och utvecklas mycket bra. Några bilder nedan.

Kanske visning i vår - eller försäljning. Vi får väl se... Hon är en häftig häst, Frigga, den bästa av fölen vi fött upp.

Vi ska försäkra upp lilla fröken och det är inte varje dag man får ett veterinärintyg som slutar med: ovanligt frisk häst.

Hon hittade inte minsta lilla dugg på henne, inte ens en liten skråma. Så bra - och Blup 120 har hon...

1 mars och vi har varit och tittat på Frigga. Jisses, vad fin hon är!! Hon har bara en passgen, så både traven och galoppen är super, liksom naturligtvis tölten, som börjar få tempo. Hon är inte lagd i pass än, men har gjort det själv under ryttare en gång. Avelsvisas eller säljas? Det är svårt att inte behålla henne - Frigga är mattes mycket speciella älskling och Spes sista dotter.

Medio maj 2016. Nu ligger  Frigga ute till försäljning på FB. Hon är stor, maffig och med supergång. Den bästa vi fått fram och egentligen borde man behålla henne och visa och ta föl. Men har vi bestämt att avveckla och sälja gården, så det är bara att bita i det sura.. Men det är superviktigt att hon hamnar rätt, den viljestarka supertös, som mitt hjärta alltid klappat lite extra för, denna sista Spes-dotter med Blup 120.

Augusti 2017. My och Frigga har börjat tävla så smått. Det går bra med fina poäng. Jag är inte så hemma på isistävlingsklasser, men hon tävlar Gaedingakeppni-C och det har varit placering tidigare, men den 5 augusti kom första segern! Stort grattis, vi är så stolta över er.

Frigga verkar tycka att det är kul att visa upp sig och få så fin i sin rosett.

Den 17 juni 2016  såldes Frigga till My Ölin, Vintrosa. Det känns bra, men samtidigt lite sorgligt. Frigga, Spes sista dotter, hade jag alltid tänkt spara och avelsvisa. Men vi ska ju lägga av, så nu är hon Mys och det känns mycket bra. Lycka till med Frigga, My!

3 september 2018. Idag har Frigga visats exteriört på Stenholmen. Hon fick fantastiska 8.34 med 9 för hals-manke-bog.

Vi är så glada! Nu planeras visning igen i vår och då även ridegenskaper. Erlingur Erlingson visade henne och hon stod som en staty.

Blev mätt till 1.43 i mankhöjd.

Grattis oss och My!!!

Foto Gunnel Karlsson