Disa

Senast uppdaterad

    2022-01-06

 

Disa föddes den 20 maj 2006. Hennes mor heter Diva från Agersta e. Fakur från Hästeryd. Diva var bara 4 år då hon fick Disa. Hon lånades för att föla här.

Fadern heter Hrannar von Svada-Kol-Kir, bedömt till fantastiska 8.88 för ridegenskaper, tot. 8.6.


Disa är en ädel långbent dam med fina rörelser, troligen 5-gångare, med ett ljuvligt temperament.

Här kommer två typiska bilder på Disa - nära fotografen!

Vi har många bilder framifrån på henne.  Mycket sällskaplig och trevlig med andra ord.

Sommaren 2008. Disa och Röskja går ensamma i hagen när fölstona är hos sina resp. hingstar. Disa är nästan lika hög som Röskja trots att hon är ett år yngre. Hon blir över 1.40, precis som sin mor. Rör sig mycket bra. Söt som socker - hon drar blickarna till sig.

Ett riktigt vackert sto av den moderna typen.

Disa börjar bli riktigt vacker. Hon leker med Geiri och har hur mycket tålamod som helst.

Under eftersommaren har hon satt igång att växa och utvecklas. Överlinjen har blivit bättre och mer rest, hon har blivit högre på benen och hela hon börjar stabilisera sig. Årets vinterpälsen är nästan svart. Men fortfarande för intresserad av fotografen för att vara lätt att fotografera.

Nu under vårvintern är hon barnvakt och stötta åt åringarna. Speciellt Geiri älskar Disa! Vi har ju inga 2-åringar (betäckte inget -06) så Disa får vara både lekkompis och extramamma. Och det klarar hon perfekt!

Disa ska på inridning hos Malin Wikander under våren -10. Redan bokat.


Nedan med barnen Vilja och Geiri, som hon sköter med den äran.

Nu i sommar - 2009 - har Disa bara Vilja att ta hand om sedan Geiri lämnat hemmet, men lille Ketill börjar göra anspråk på servicen. Hon är bra med de små, Disa. I sommar växer hon och är riktigt snygg. Svårfotograferad - det bir mest bilder framifrån..

5 maj 2010.

Nu är Disa såld. Malin, som har haft henne på inridning, köper henne av oss. Det känns mycket bra!! Disa är lovande, men behöver lite mer tid för att växa ifatt. 


Bilden nedan tagen på sensommaren 2010 - vilken skönhet!!!

Idag den 17 februari for Disa till Malin Wikander på inridning. Hon var så duktig och gick nästan direkt upp i transporten. Dags för nya äventyr och det verkade välkommet.

Hon fick resesällskap för Vilja fick följa med. Det blir så trist för Vilja annars, ingen likåldrig att leka med, så hon får gå på lösdrift i ungstoflock på Gröna Gången en tid.


Det ska bli så spännande att höra vad Malin tycker om  Disa! Hon är en snygg häst och mycket trevlig.Och så har hon ett så förtjsande ansikte - en söt häst.


Disa finns till salu på www.gronagangen.se.


Vinterbilderna har Susanne Sjöström tagit.

Sommaren 2011. Diva är betäckt med Seidur från Gröna Gången.


Januari 2012. Diva är såld till Hanna Gren i Småland. Hon kommer att bo hos Carita på Stormbo Islandshästar. Det är därifrån Garún och Skerpla kommer. Det känns mycket bra.


Bilder nedan Carita Sundström

I början av juli 2012 fick Disa ett fint litet stoföl. Hon ska heta Kléo.