Hänt i veckan 2008

Vecka 1 må 29 - on 31 december

Nyårsaftonen var lite mindre hemsk än den förra. Men som vanligt var jag hos hästarna och Carl hos hundarna vid 12-slaget. Nadja, som blev rädd för skott efter ett blixtnedslag i huset för några år sedan, hade det jobbigt. Märta var som vanligt oberörd.

I år valde jag att ha alla lampor tända i stallen och det fungerade bra. Krumelur, som var med om grannarnas stora nyårskalas för några år sedan, var den mest berörda. Men med matte visslande och sjungande i stallet gick det bra. Han var inte ens svettig. Rätt få familjer var hemma i vår dalgång, så redan kl 00.30 var det så gott som över, bara fjärran krevader. Då smällde vi av champagnekorken, dels för det nya året, men framför allt för att årets oroligaste natt avlöpt rätt väl för djuren. Smällaruppror!!


Vecka 52  22 - 28 december

En stillsam julvecka är till ända. Vi for hem på julaftonskvällen i ett stilla snöfall - det blev inte mcket, men i alla fall vitt på marken. Och tjäle i marken. Det blir knöligt i hagarna och speciellt Spes tycker illa om det, men hundarna håller sig rena och fina.

Nästa vecka stundar årets “bombnatt”, den fasar jag lite inför. Jag brukar tillbringa 12-slaget i stallet och Carl med hundarna. Nadja är lite skotträdd efter det blixtnedslag vi hade i huset för några år sedan. Smällarupproret är befogat!


Vecka 51  15 - 21 december

En härlig bild på en Kewarra, som trivs med det aktiva tävlingslivet. Det är så roligt att det går så bra både med Kewarra och Slyngur, som vi sålt under året. De trevliga mailen vi får värmer. Under kommande året hoppas vi finna lika bra nya ägare till Kimberley och Krumelur.

Julen närmar sig och vi väntar på kylan. Hösilage för hela helgen finns på logen. Peter, som skördar våra vallar, lovar att fortsätta även kommande år - skönt! Det var lite tveksamt ett tag.

Röskja, som är på inridning, skulle komma hem, men är lite snorig, så hon får stanna hos Malin över helgen.

Idag har vi sett solen - dagen har varit härlig med lite vårkänsla. Nu blir det ljusare igen!


Vecka 50  8 - 14 december

Vi har lyckats få tag i bra halm, men vilket pris!!! Verkligen säljarens marknad. Det har varit blött under flera år på höstarna och besvärligt att få tag i acceptabel halm, så nu tar vi det säkra före det osäkra och köper det vi kan få. Det som inte går åt i vinter sparar vi. Kollade pris på torv och det var verkligen inte billigt. Den halm vi hade förra vinten och som var skördad -06, eller möjligen -05, var gyllengul och vacker. Undrar när det blir ett sånt år igen.

Geiri har fått ett eget “rum”. Jag har tagit bort väggen till boxen intill och gjort en riktigt stor box. Geiri blev förtjust och nu äter han ur egen krubba... Stor pojk.

Snö på marken - fint!


Vecka 49  1 - 7 december

En mörk och blöt vecka. Vi är glada för det grus vi lagt ut där hästarna går ut och in och där vi lägger ut höet. Det var dyrt - men det var det värt. Förra året vadade vi i lera upp till fotknölarna. Vi slet hårt och förbannade leran. Nu går fodringen som en dans. Idag söndag såg vi solen en liten stund - det har inte varit mycket av den varan. Vi vill ha kyla och vinter! Alla djuren mår bra och vi med.


Vecka 48  24 - 30 november

Snö och vinter. Härligt! Rena hundar och ingen lera i hagarna. Men det varade tyvärr inte många dagar.. I torsdags bara försvann den härliga vita snön, men vi hann ta en bild och snöplogaren hann komma en gång. Förra året var det likadant - snöplogning en gång i november, sedan inget.

På fredagen flög en havsörn så lågt över gården att hundarna skällde på den. En mörk ungfågel var det. Mäktigt! Vi bor i en dalgång, som både gäss och sångsvan följer vid flytt. I måndags flög en liten plog med sångsvan och trumpetade - verkligen dax att ge sig iväg. Men med allt mildare vintrar ändrar de väl vanor och stannar längre i Norden.


Vecka 47  17 - 23 november

Vi har Röskja till salu på Malins hemsida - men det ska kännas kanonrätt för att vi ska sälja henne nu. Tanken är att hon ska hem i december för att fundera under vintern och så tillbaka till Malin i vår igen. Har bokat träning hos Heimir Gunnarsson för visning våren 2010. Det ska bli riktigt kul - hon är så fin.

På onsdagen kom första snön.

Nu har vi lagt in länk till Ingrid på Gotland, som äger Hvatur från Lönneberga, Garúns godkände son. Vi kom att hamna bredvid varandra på avelsseminariet, mycket trevligt.


Vecka 46  10 - 16 november

Katten Plupp har kommit hem efter nästan 6 månader. Mager, tovig, hungrig och oerhört kelsugen. Man blir aldrig klok på katter! Hon äter, sover och har tydligen bestämt sig för att nu är det inne som gäller.

Fölisarna har fått sin chipmärken och beskrivits, bara att vänta på passen. Mats var mycket förtjust i Geiri, men har man sålt mamman, så måste man väl.. Tror dock att det var ärligt ment och jag håller med - Geiri är i alla fall just nu snäppet bättre än Vilja. Båda rör sig mycket bra och förhoppningsvis kommer båda att visas och då får vi se...

Årets avelsseminarium för isisar var jättebra med intressanta föreläsare. Det var kul att se Röskja på nya Blup-listan med blup 118 och syster Pila på 119. Statistik kan vara bra och att aveln går framåt är tveklöst. Man lär sig alltid något nytt.


Vecka 45  3 - 9 november

Nu har fölungarna fått sina första vaccinationer och dom andra har fått påspädning. Det gick riktigt bra. Att det inte skulle vara problem med Vilja visste vi, men även Geiri uppförde sig med den äran. Han börjar bli riktigt tam.

Kimberley har varit på tredje hältundersökningen och hon är så gott som återställd. Nu får hon vila över nyår, sedan ska hon iväg för att utbildas vidare. Hon är pigg som en mört. Planen är försäljning i vår.

Vi har fått ett entusiastiskt mail från Kewarras nya ägare. Det värmer, hon har hamnat rätt. Vi saknar henne, men får glädjas åt att ha fött upp en så individuell och härlig ponny. Men hon kunde gärna bo närmare än Strömstad...

Geiri leker med både Vilja och Disa. De rör sig mycket bra båda två och Geiri töltar gärna. Kul.


Vecka 44  27 oktober - 2 november

En vecka utan något särskilt att berätta. Allt är lugnt och skönt i hagarna. Frost några morgnar och mycket regn natten till fredag. Ordentlig blåst någon dag och riktig höst nu.

Krumelur och Kimberley går i skogshagen. Krumelur kan den sedan tidigare, men för Kimberley är skogsbacken ny och hon tar den allt mer i besittning. Kul att se att hon börjar våga.

Garún mår prima - bättre än någonsin, även i magen. Kan det bero på att hon inte är dräktig? Hon försöker ta kommandot, så hon och Spes pucklar på varandra på isis-vis. Gap och skrik och stjärtknuff. Så gör inga andra hästar. 


Vecka 43 20 - 26 oktober

På måndagsmorgonen hade Vilja diarré igen. Drog mig till minnes att hon verkat hungrigare än vanligt på söndagskvällen. På kvällen var hon inte bättre och då upptäckte vi att Spes hade ett blödande sår på ena spenen och inte tillät Vilja att dia. Kris! På tisdagsmorgonen blev det veterinär och mjölkersättning till en rätt tagen liten Vilja. Vi fick i henne 250 ml två gånger på dagen. Som tur var läkte Spes spene så pass att hon tillät Vilja att dia framåt eftermiddagen - juvret var spänt. Nu onsdag har det i alla fall rätt upp sig både med Spes spene och Viljas diarré.

Alltid är det nåt - pipet av ett knott.


Vecka 42  13 - 19 oktober

Vi har varit i Enköping och tittat på Röskja och Slyngur under ryttare. Röskja är stor och maffig. Unghästslingrig, men igång. Hon blir fin och rörelserna kommer att bli super, men hon behöver nog tid med växander och allt. En dryg månad till hos Malin, sedan hem under vintern för att bli mer klar i kroppen.

Slyngur var en upplevelse. Han var jättefin! Glad med öronen framåt och lyssnande. Jättefina rörelser! Betydligt bättre än vi någonsin såg i hagen... Tölten precis på gång och den kommer att bli stor. Det var verkligen kul att se att han och Suzanne funnit varandra så bra - vi for därifrån mycket nöjda och glada.

Och så har gödselplattan tömts. Inte så kul, men nödvändigt. Vi får inte fatt i bra halm, kanske får bli torv i vinter.


Vecka 41  6 - 12 oktober

Spes är undersökt på 90:de dygnet och dräktig!!! Jätteroligt och spännande. Veterinären tyckte att “den” var stor, så det blir nog en rejäl pojke. Han får förväntad Blup 120. Honom ska vi satsa på! Nu är han försäkrad och har fått ett arbetsnamn. Ett enda språng fick hon, Spes, tydligen precis rätt dag. Vilken enorm tur!! Då får vi i alla fall en fölunge nästa år, om allt går som det ska. 

Vi har bestämt oss för det stoet, som jag nämnde i förra veckan. Hon är bedömd till 8.1, född 1996 och silverbrun. Vi får henne inte förrän våren 2010 och då ska hon vara dräktig. Hon är värd att vänta på!

Disa har utvecklats som bara den på sista veckorna och nu har vi en verklig skönhet i hagen. Jättefin hals med en härlig resning och långbent är hon. Hennes nya vinterpäls är nästan svart. Även Röskja utvecklas mycket bra och Malin är lyrisk. 


Vecka 40  29 september - 5 oktober

Vi har hämtat hem gulleplutten Krumelur. Han är lite rund om magen, men så vacker!! Vi planerar att sälja honom i vår - den här vintern får han vara hemma, ridas lite, vila och tävlas före försäljning. Han är verkligen en rar och go häst.  

Garún blir inte dräktig. Hon är också hemma nu. Geiri är stor och just nu brungul. Han kommer att bli en stilig pöjk. Nu måste vi sätta fart med grimträning. Vilja ligger hästlängder före, henne kan man göra allt med.

Röskja har haft ryttare på ryggen och det går bra. Och Kimberley har varit på återbesök hos veterinären med sin framkota och den är nästan utläkt. Vi ska inte sätta igång henne förrän efter jul så det hinner läka ut ordentligt.

Nu är hela flocken samlad inför vintern och det känns verkligen höst.

Jo, en sak till - vi funderar på att köpa ett sto till. En riktig pärla. 


Vecka 39  22 - 28 september

Röskja har åter förvånat oss. Hon har inte åkt transport sedan hon var föl, så vi kallade på lasthjälp inför transporten till Malin Wikander, där hon ska ridas in. Men Karin hann aldrig komma. Vi provade själva och Röskja bara gick in.. Lugn och fin hela resan. Det ska bli spännande att se henne under ryttare så småningom.

Vi passade på att titta till Slyngur och han har det så bra. Hade fått en fölunge att ta hand om - den  var hans, inget tu tal om saken! Han har satts igång efter sommarbetet och Suzanne är mycket nöjd med honom. Kul!


Vecka 38  15 - 21 september

Äntligen är andra ensilageskörden tagen. Det har inte regnat på flera dagar. För oss räcker den första skörden, så den här tar en grannbonde med kor. Vi vill ha bort allt gräs, risken är stor att det blir “sorkigt” annars.

Röskja har fått skor för första gången. Liksom sin bror Slyngur tog hon det med upphöljt lugn, mumsade hö och var helt oberörd. Faktiskt ännu coolare än Slyngur. Spes ungar är otroliga!!!

Kimberley, som vi tog tillbaka, har varit på undersökning. På böjprov reagerade hon på vänster fram, i kotan. Inget annat, inget i bak, som förra ägarna ansåg. Vid röntgen ser det ut som om hon fått en skada. Vid deras undersökning i juli fanns inget i vänster fram, men vid återbesöket i augusti fanns det där. Vad som hänt däremellan lär jag väl inte få veta, men att detta skulle funnits vid köpet är uteslutet. En spark?

Som säljare känner man sig ibland rättslös, som om man försökt lura folk. Det gäller verkligen att hitta rätt köpare!


Vecka 37  8 - 14 september

Kewarra har debuterat med sin nya matte Johanna i LC och LD hoppning. Det gick bra och de är så förtjusta i “vår” fina tös. Härligt! De har haft henne en månad nu.

Garún är fortfarande inte dräktig. Men på tisdagen blev hon i alla fall betäckt. Måtte det sitta! 

Geiri är tingad. En riktigt avelsintresserad tjej, som jag träffat för några år sedan, sökte en yngre hingst och kommer att satsa stort på Geiri. Han har en kanonstam och är mycket fin, så det är han värd. Riktigt roligt, om det blir så!

Vi har lyckats få tag i en balvagn fullt acceptabel halm - en stor bristvara denna hopplösa regnsommar. Här har det regnat nästan varje dag sedan mitten av juli. Den här halmen är fullt ok, har inte fått regn på sig på slag och är torr och bra. Inte guldgul precis, men vad kan man begära... 


Vecka 36 1 - 7 september

Regn, regn, regn - varendaste dag. Andraskörden på vallarna, som tingats på rot av bygdens enda mjölkbonde, regnar bort. Det går inte att köra ut på fälten. Och inget torkväder i sikte. Halm av någorlunda kvalitet kan man bara glömma.  Minst en vecka brittsommar, tack!! Vi får väl ha hästarna på spån i vinter.

För övrigt en stilla vecka utan några märkvärdigheter. Garún är fortfarande på hingststationen, inte undersökt efter senaste brunsten. Om det nu varit någon. Jag tror inte dom lyckas få henne dräktig. Eftersom hon troligen har haft sin cysta på äggstocken hela sommaren har väl den betäckning jag betalat dyrt för aldrig ägt rum. Hon har helt enkelt inte kommit i brunst. Det finns fördelar med handbetäckning framför fri flock. Då vet man i alla fall om en betäckning ägt rum och det är lättare att upptäcka att något är galet. 


Vecka 35 25 - 31 augusti

Det är höst i luften och mycket svamp i skogen. Så mycket Karl Johan-svamp har jag aldrig sett - och stora och fina är dom. En av de gamla ägarna har varit här och avslöjat sina svampställen. Alla möjliga sorter finns det och vi plockar för glatta livet. Man favvosvamp trattkantareller har precis börjat komma.Trattkantarellsoppa med purjolök..mmmm.

Vi har fått tillbaka Kimberley. Köparna ansåg att hon inte var korrekt, vad det är vet man inte, kanske något i ländryggen. Mälarklinikens veterinärer och equiterapeut är frågande. Lite hälta på ett bakben vid böjprov. Vi såg inget här och inget på veterinärbesiktningen då hon såldes, så nu blir det utredning. Hon finner sig väl tillrätta hemma och fungerar bra i stoflocken - verkar nöjd med att livet återgått till det normala. Nu behåller vi henne över vintern så hon är utredd och ordentligt riden innan vi säljer henne igen. En go och trevlig ponny är hon - väl värd en egen matte.

Äppelår! Hästarna får fallfrukt och uppskattar det mycket. 


Vecka 34 18 - 24 augusti

Regn, regn - nästan varje dag. Och inte måttliga mängder heller!

Garún har colibakterier och det som skulle vara ett ägg är troligen en cysta. Hon får en ny Hippotrim-kur och verkar komma i brunst, men om det blir något föl nästa år står skrivet i stjärnorna. Trist och dyrt.

Det känns tomt efter Kewarra, men glada positiva nyheter sent lördag kväll värmde dock. Hon verkar trivas alldeles utmärkt med nya ägarna och dom med henne. Roligt!

Dom nya kattungarna är bara till glädje. Hundarna har accepterat dom, liksom My. Men den snälla katten Bonus fråser som en tiger, även om protesterna mildrats något och han kan titta på deras lek utan att må illa.

Mängder av plommon och massor av fjärilar i den vita blommande buddlejan. Nässelfjäril, påfågelöga, amiral och vinbärsfuks. Än så länge är det sommar och nu söndag eftermiddag är det ljuvligt skönt och soligt ute.


Vecka 33 11 - 17 augusti

Måndagen blev lite stressig. Garún var inte dräktig visade det sig vid ultraljudsunderökningen. Snabb transport tillbaka till hingsten. På kvällen kom Kewarras nya ägare. Eftersom Kewarra ska bo ända borta i Strömstad så valde de klokt nog att sova över här och köra ner på tisdagsmorgonen. Kewarra blir framtida tävlingshäst åt Johanna Säll, som nu tävlar B-ponny med stor framgång. Mamma har stor hästvana - precis såna köpare vi hoppats på åt vår pärla Kewarra. Det ska bli mycket spännande att följa karriären framöver.

Garún vill inte bli betäckt. Hon är ju lite speciell och flytten hit och ståhejet på hingststationen kanske har blivit lite mycket? Får väl bli ett år utan föl då. Så är det med uppfödning - man ska inte ta något för givet.

Vi har hämtat hem våra två nya kattungar, syskon, grårandiga, en kille och en tjej, födda 28 maj och alltså 12 veckor nu. Dom diar inte längre och har fått små möss att öva på av mamman.  

Gudrun har fyllt väldigt många år och vill tacka goda vänner för mycket trevlig och varmt uppskattad uppvaktning.


Vecka 32 4 - 10 augusti

Storm mitt i sommaren! Vi har haft hästarna inne på nätterna sedan i måndags. Det känns bra på flera sätt - lite koll på Kewarra och rutiner för Garún, som måste övertygas om att det är ok med inomhus.

Onsdag och Kewarra är veterinärbesiktigad utan anmärkning. Det drar ihop sig - nästa vecka flyttar hon. Det är både roligt och svårt. Hon är vårt första föl och så speciell - en verklig pärla. En sån häst föder man upp bara en gång i livet.

Vi har satt grimma på Geiri för första gången och det gick bra. Han är lätt att ha att göra med - skönt.

Lilla Vilja är förtjusande. På lördagskvällen visade hon att fölungar visst kan gå fot.. Mamma Spes gick in i stallet medans hon fortfarande var med Geiri i en annan ända av hagen och när hon upptäckte det måste matte gå med, för det var för långt att gå själv. Carl fick sig ett gott skratt när vi kom, hon och jag, hon med huvudet vid min höft som en liten hund. Trygghet hette matte!


Vecka 31 28 juli - 3 augusti

Vilken trevlig början på veckan! Den där pricken, som veterinären såg i fredags vid ultraljudsundersökningen, var ett foster! Spes är dräktig med Divar från Lindnäs efter ett enda språng! Det kan man kalla flyt. Fostret var litet och bedömdes som varandes 17 dygn. Inte så konstigt att det var svårt att vara säker i fredags - bara 14 dygn då.

Vi har hämtat hem Garún och Geiri. Det normalt så svårtagna Garún stoppade villigt huvudet i grimman, när det var dax för hemgång och hade brått upp i trailern. Men hemma är hon på sin vakt. Här ska inte fångas igen! Vi ska ultraljuda hemma, så om hon är dräktig vet vi inte. Geiri har blivit gulbrun - en mycket underlig färg. Blir han bleksvart eller gulsvart, tro?

Även Kewarra är hemma sedan igår lördag. Hon såg oerhört förvånad ut, då vi lastade ur henne - hon har inte varit hemma på 4 månader. Nu går hon i sin gamla hage med småflickorna på en lillsemester innan hon ska till sina nya ägare om drygt en vecka. Hon har vuxit under våren och är så vacker - det är härligt att ha henne hemma. Det verkar som om hon tycker detsamma - varje gång vi tittar till dem ska hon prata lite. Sju hästar hemma, två borta.


Vecka 30 21 - 27 juli

En vecka med både ros och ris. På måndagen provreds Kewarra av en ung tjej, som tävlar högt upp i klasserna på B-ponny och som söker en lovande ung D-ponny för den fortsatta karriären. De såg ut att trivas mycket bra med varandra, hon och Kewarra, så Kewarra är tingad. Kewarra skötte sig med en äran, trots att vi var på ett ställe där hon aldrig varit förr och med konstiga hinder och vattenmattor på ridbanan. Som vanligt helt fokuserad på ryttaren. Vilken 5-åring!

Garún befanns inte dräktig vid ultraljudsundersökningen, vilket var en oväntad besvikelse. Hon hade ett stort nytt ägg på gång, så vi hoppas på bättre resultat efter den brunst, som borde vara igång just nu. Däremot gav ultraljudet av Spes ett hoppfullt resultat. Veterinären kunde inte se en brunstbild, som han sa, men väl något litet mörkt på väg ner mot livmodern. Foster? Vi var tydligen lite väl tidigt ute. På måndag får vi veta säkert. Hoppas, hoppas...

Det är hett och bromsigt. Vi har tagit över hästarna till gårdshagen, vilket innebär att de kan gå in i stallet om dom vill. Och det vill dom! Dom går helst ut när det regnar eller på kvällen/natten. Sommaren har sina otyg.


Vecka 29 14 - 20 juli

En skön vecka med goda böcker. Sommaren har nått sin kulmen - dags att skörda. Vi plockade 6 kg hallon på 3 kvart på ett bra självplockställe nära Malmköping - vilka hallon!

Vilja fick diarré på onsdagen, vilket inte alls kändes bra. Vi fick Socatil, sulfa, av Ia (tack för det), men innan vi började kuren kollade vi Vilja ordentligt under dagen och kunde konstatera att hon gjorde allt idolen Disa 2 år gjorde. Åt mycket gräs! Vi provade att ha henne inne på natten och vips! sket hon perfekta fölbajsar igen. Hon har blivit mycket lätt att hantera lilla Vilja och därmed lätt att hålla ren runt rumpan, vilket gör att det är lätt att hålla koll. Vi beslöt efter diskussion med vår veterinär att avvakta några dagar och nu är hon frisk igen. Man lär sig ständigt...

På lördagen ställdes Märta ut med mediokert resultat. Hon är för fet. Så nu står valet mellan att skippa utställningskarriären och acceptera att hon är fet eller att banta till skick och fason. Hon äter faktiskt inte så mycket. Förmodar att hon äter hästskit när man inte ser henne. Det blir i alla fall inte fler utställningar på ett tag - man får ju skämmas om man kommer med en liten rulta. Får väl ta till måttbandet och mäta bröstomfånget. Kanske samma kur för matte?


Vecka 28 7 - 13 juli

Lilla Vilja är frisk. Vi hämtade henne och mamma Spes i tisdags på Ultuna. Troligen var det en reaktion på mamma-brunst. Vi for nämligen direkt till Ia och Denni och deras otroligt vackra unghingst Divar och det visade sig att Spes var rejält brunstig. Kl. 10 på kvällen betäcktes hon. Divar är vacker som en dröm - den vackraste isishingst jag sett och dessutom en riktig gentleman. Det var inte bara rätt på inte, utan först stora charmen och kurtis med damen. Handbetäckning efter att ett sto varit väl hårdfotad i hagen - väl det, en sån hingst måste man vara rädd om! Det ska bli mycket spännande att följa honom och vi hoppas så att Spes redan är dräktig.

Och så var det SM och Garúns gemål (och Disas pappa) Hrannar von Svada-Kol-Kir vann 5-gången. På fredagens uttagningar var han fantastisk!! Det sitter inte fast någonstans på den hingsten - han är så otroligt rörlig.

På lördagen var det kurs i konsten att slå med lie och att hantera sin blomsteräng. Det har vi ingen än - men en sluttande och mager vall, som skule passa, har vi. Den svär Peter hököraren över varje år. En idé är född...


Vecka 27 30 juni - 6 juli

Slyngur är såld. Han blir kvar på gården där Malin Wikander har sin verksamhet. Suzanne Nisser Blanck, som äger gården, har köpt honom som framtida tävlingshäst. Han anses mycket lovande! Det känns mycket bra för oss. Vi vet ju att han är i goda händer och verkligen får en bra start på “vuxenlivet”. Först ska han gå på bete och fundera på vårens erfarenheter från inridningen, men i höst startar allvaret. Lycka till Suzanne med Slyngur. Vi ser fram emot att se er på tävlingsbanorna. Slyngur är vårt första isis-föl, så hjärtat klappar lite extra för honom.

Lilla Vilja fick sprutande diarré i torsdags morse, bara 3 veckor gammal. Det borde inte vara fråga om någon fölbrunst på mamma Spes. När det inte ville ge sig körde vi henne till Ultuna i fredags kväll. Hon är inte medtagen och diar ordentligt, så förhoppningsvis ger det sig snart. Det känns skönt att veta att hon är under vård. Hon var så duktig under behandling, vår lilla tuffa tjej. Fortsättning följer.

Märta skulle ha ställts ut på stora världsutställningen i Stockholm, men två av Carls barnbarn ville komma på besök, så vi for inte dit. Det har blivit skralt med utställningar i vår, men framåt sommaren ska vi försöka komma iväg.  


Vecka 26 23-29 juni

En händelserik vecka!

På måndagen fyllde Carl år och blev hästägare för första gången. Han fick Geiri, som vi tror mycket på.

På onsdagen körde vi Garún till hingst. Det var en rätt obehaglig upplevelse. Garún och Geiri släpptes in i den stora flocken och 2 gånger gick Geiri genom stängslet - dåligt spända ståltrådar (!). Sista gången följde Garún, hingsten och halva flocken med. Som tur var skadades ingen, men oron för Geiri finns kvar. Det ska bli skönt att få hem honom.

Efter detta letar vi fin ung Blup-hingst till nästa år till våra fina ston. Vi har fina hagar, bra staket och veterinär med hästklinik på gångavstånd. Intresserad?

Hösilaget är plastat och ligger som installationer på fälten. Skönt! 74 balar har vi inför vintern. Eftersom risken för regn blev överhängande balades det mitt i natten. Peter hököraren fick ytterligare en stjärna.

Även om saknaden efter Jossan är stor så måste ju livet gå vidare. Vi har tingat 2 grårandiga kattungar hos granne.

Och Kewarra körs idag söndag till en ny ryttare, som ska tävla henne.


Vecka 25 16-22 juni

En svår vecka för oss. Vår katt Jossan blev ihjälkörd på måndagen. Hon blev bara 4 år.

Jossan var vår förstfödda kattunge, en mycket vacker gråstrimmig katt (färgen heter tabby) med vita ben med en silkeslen päls. Varje kväll kom hon för att säga godnatt. Saknaden efter henne är stor. Hon ligger begravd under en ek i trädgården.

Men det har varit fina stunder också. Våra två fina fölungar har börjat leka och de är riktigt självständiga. Just nu ser Geiri brun ut och Vilja svart. Geiri blir troligen bleksvart. Svart är verkligen inte alltid svart på en islandshäst.

Vi väntar på solsken i alla fall i 3 dagar i sträck, så vi vågar slå vallarna.