Text

Året som gått:

Alla djur och människor på gården mår bra. Sommaren var ömsom kall, ömsom mycket varm. Carl födelsedagsfirande var den stora händelsen med kalas under flera dagar - stor succé. Släkt ena dagen och vänner dagen efter. Vi byggde ett trädäck och köpte stort partytält - det blev mycket bra.

En gemensam vecka på Gotland fick vi tack vare att systerdotter Klara skötte gården.Tack för det!

Nya rabatter med nya rosor - Vasagaming (kanadensisk sort) i gamla brunnen och Ritausma (baltisk sort) i backen. Spännande! En överdådig äppelblomning ledde till massor av äpplen under hösten. Trädgården var fin i år.

Vårt gamla connemarasto Grytåsa Kryddan fick ELIT för sina fina avkommor. Jättekul! Krumelur har visat framfötterna på tävlingsbanorna med många vinster och placeringar upp till och med MsV B under året och som grädde på moset 3:a i uttagningarna till Riders Trophy - och vi var där!! Koriander och Kewarra tävlar med bra resultat och vi får härliga bilder och rapporter.

Inga föl i år heller och inga ston betäckta. Vi håller på att avveckla. Två hästar har vi sålt i år - Geiri och Odda. Båda hamnade i Stockholmstrakten och båda har verkligen fått det bra. Just nu har vi fyra ston och två valacker hemma och två pojkar på Gröna Gången. Under året har Frigga, Odda och Piltur haft ryttare på ryggen för fösta gången. Frigga är nog det bästa vi fött upp och Piltur är spektakulär med mycket häftiga rörelser och utseende. Både Wille och Ketill har skött sig med den äran och Ketills första pass var självklar och häftig. Nu är det bara Hedvig och Hagrid som är oinridna.

Gården har fått trevliga höns igen. Och även denna gång är det Åsbohöns, en liten tålig höna, såväl värp- som ruvvillig. Vi har byggt om ett stall. Just nu har vi 7 hönor och 3 tuppar. Räven har gjort några besök och reducerat antalet.

Mysigt med höns! Genbank förstås - bevarandearbetet är viktigt.

Gården har även fått solpaneler - äntligen. Det har vi önskat i flera år och nu blev det av. 60 stycken, som ska ge 14 000 kWh/år. De finns på stostallets södertak - perfekt läge. Det tickar på, även nu under den mörkaste tiden. Det känns så rätt och vi glädjs varje dag åt dom. Vi är en del av solrevolutionen!

GOTT NYTT ÅR


Vecka 52  22 - 28 december

Julhelg där vintern kom efter julafton. Kyla i slutet av veckan med -13 °C på söndag morgon.

GOD JUL


Vecka 51  15 - 21 december

Förkyld vecka. Trist. Äntligen blev taket på hönsanläggningen klart - bärnät utbytt mot hönsnät. 

My blev biten och måste opereras - tratt och penicillin. Hon klarar sig förvånadsvärt bra inomhus, trots att hon brukar vara ute och mest är stallkatt. Snäll!


Vecka 50  8 - 14 december

Pappa Sven flyttade in på äldreboende på måndagen - verkar mycket bra.

Måndagen soldag och nu har vi fått över 90 kWh. Lördag snö.

Jag har givit upp och lagt gula hönan på 3 ägg. De halvstora tupparna har börjat para, så det borde vara möjligt.


Vecka 49 1 - 7 december

Redan julmånad. Vi har fått 67 kWh till tisdag kväll. Det tickar på!

Alla hästar vaccinerade på tisdagen. Skönt att det är klart.

Mysing fick en cortisonspruta och Nadjas öga bedömdes som rätt ok. Superveterinär! Han glömde bara en sak - räkningen...

Ketill blev lite slö efter vaccinationen, men verkar bättre nu - söndag.


Vecka 48  24 - 30 november

En vecka som bara försvann. Geggigt så man längtar efter kyla - den kom på söndagen.

Nadja har ett infekterat öga och Mysing en kal fläck på ryggen (rävskabb?) Alltid är det nåt...

Har avmaskat och verkat hela flocken. Allt är förberett inför vintern.

Årets första saffransbullar bakade - första advent. Smyckat och fint.

Jo, vi har gjort klar dörren till hönshusstallet - den blev bra med hönslucka och allt.

Hönsen värper som tokiga och gulbruna hönan vill ruva... det får hon inte!


Vecka 47  17 - 23 november

Småfålarna har redan ätit upp 30 kg ekologiskt svenskodlat solrosfrö. Det är bara att beställa mer. Skalade solrosfrön och vit hirs är inte lika poppis. En svartmes har jag sett förutom massor av talgoxe och pilfink. Rel få blåmesar.

Tisdag och vi har hämtat hem Wille. Han kan behöva en vintervila innan mer utbildning i vår. Snäll att lasta och köra.

6 fina stora halmbalar finns nu på skullen och 6 till är tingade. Skönt - vissa år är det svårt att få tag i. Öppnat årets första silagebal. Det var snustorrt hö i den..

VÅRA 60 SOLPANELER PÅ PLATS!!


Vecka 46  10 - 16 november

Vinterförberedande vecka: lamm styckade och klara i frysen och hösilagebalar inkörda på logen. Det börjar bli geggigt, så snart önskar man sig väl kyla.. men inte riktigt än. Men lite sol skulle vara skönt - så grått.

Härligt sms från Odda och hennes nya matte Helle. Allt verkar kanonbra. Bilder på Oddas sida.


Vecka 45  3 - 9 november

Vi isolerar hönshus för fullt. Hönsen har börjat värpa igen - har dom vårkänslor?

Bytt till vinterdäck, men välkomnar värmen.

Torsdag morgon snö - fy fan.

Fredag och fina Ketill har kommit hem för vintervila. Han får gå med stona och framför allt syrran Frigga blev mycket förtjust. Så nu har vi en flock igen - 5 hästar hemma.


Vecka 44  27 oktober - 2 november

Den här veckan skulle våra 60 solpaneler vara på plats, men det bidde bara skenorna. Felleverans gör att det blir vecka 47 istället. Den som väntar på nåt gott...

En frostnatt, men även +15° vissa dagar. Skön november! Hästarna är inte så intresserade av höet, så tydligen finns det bete än. Småfåglarna äter solrosfrön som om det var vinter - men nobbar dom redan skalade. Varför?


Vecka 43  20 - 26 oktober

Vi har börjat isolera en del av hönsens stall - bygger ett hönshus i hönshuset.

Nu är det verkligen höst. Har fyllt fågelautomaterna, i år med ekologiskt frö.

Intensiv jobbvecka.


Vecka 42  13 - 19 oktober

Tisdag: idag tog vi över stona till hemsidan - en månad senare än vanligt. Vilken höst! Dom har fortfarande gräshagen på denna sida att beta på och kommer bara att få minimalt med hö, ca en halv bal per dag eller så, för magarna.

Gödselplattan tömd inför solcellsuppsättningen om några veckor.

Söndag: Odda är såld och har åkt till sin nya ägare Helle Lindgren. Lycka till!


Vecka 41  6 - 12 oktober

Vi tar bort gammal taggtråd, som grannen haft kvigor bakom och som gränsar mot oss. Skönt att bli av med den, men man blir skadad hur man än gör... Det lär ta tid innan vi får bort allt.

Lördag - Krumelur tävlade i Södertälje och vi återsåg honom efter 4 år, så kärt. Annie hade kvalat till Swedish Riders Trophy tillsammans med 19 till från hela landet. Krumelur skötte sig med den äran OCH KOM TREA!!! Det var bara 5 svenskfödda ponnyer av de 17 som kom till start och Krumelur var inte bara minst av de 5 som placerade sig, utan även enda svenskfödda. Stolta!!! Klassen var en nationell Msv B, dvs 1.20, stort och brett.

GRATTIS ANNIE. Det är så skönt att se att Krumelur har fått det precis som han vill ha det och även att ni tar tävlandet så där lite lagom allvarligt. Bilder på Krumelurs hemsida.


Vecka 40  29 september - 5 oktober

Vi har varit på Gröna Gången och tittat på Hagrid och Piltur. Riktigt roligt!

Hagrid var lika go som när han bodde här. Går i blandad flock och har det bra.

Piltur är jätteflott!! Vi tycker nog att han är den vackraste vi fött upp och som han rör sig! Övertramp på mer än 30 cm i skritt och med en maffig, stor och kraftfull trav. Bra galopp och han töltar redan under ryttare. Han har så lätt för sig. Honom behåller vi ett tag - inte ill salu längre.

Torsdag på Edeby för att hämta hem Frigga och hälsa på Ketill och Odda.


Vecka 39  22 - 28 september

Första frosten längst ner i dalen och första höststormen. Gräset växer fortfarande och våra tre hemmavarande ston klarar sig utmärkt på betet.

Geiri halt efter stormen - hoppas det reder sig! - och Krumelur vann en LA i helgen. Vi följer de våra.

Massor av äpplen, som vi inte klarar att ta hand om..

Piltur sköter sig med den äran och det finns nya bilder på hans sida. Riden 4 gånger och är jättesnäll och positiv. Vi säljer honom relativt billigt i höst, men sparar honom lika gärna till våren och fortsatt utbildning.

Odda är tingad - nu veterinärbesiktning.


Vecka 38  15 - 21 september

Vi har bestämt att bygga solpaneler - äntligen! Det har vi velat i flera år, men vi har velat... Nu är priserna tillräckligt långa på panelerna och vi sätter upp 39 paneler i första skedet med möjlighet att bygga ut 21 till. Det första ger 8 800 kWh och det hela 13 500 kWh. Dom monteras under oktober-november.


Vecka 37  8 - 14 september

Piltur har haft ryttare på ryggen för första gången gången. Han blir stor - mätt till 1.45. Susanne på Gröna Gången, där Piltur bor, skriver att han är jätteduktig och snäll.

Onsdag och vi har varit och tittat på våra 3 unghästar, som är på träning på Edeby i Mariefred. Jättekul. Odda var lätt i sina rörelser och utstrålade snäll positiv vilja, Frigga var mäktig och kraftfull i kliven och Ketill är bara Ketill - en häst på miljonen. Vilken pass! Frigga, Spes sista fölunge, har alltid legat mig varmt om hjärtat, så henne behåller vi. Kanske den bästa vi fått fram. Odda och Ketill hoppas jag att vi hittar köpare till.


Vecka 36  1 - 7 september

Nya kycklingar under svartvita hönan - 4 överlevande, alla gul-svarta. Som vanligt klarade några inte kläckningen. 

Glada nyheter: Röskja dräktig med Oliver frá Kvistum - föl i maj nästa år.

Krumelur har placerat sig 3:a i en nationell Msv B och kom 8:a i en klass under SM.

Kewarra tävlar LA med goda resultat. Alla 3 K-ungarna var på Grevgården i helgen. Hade varit kul att se dom.

Och vi har tingat torr halm - det känns bra.


Vecka 35  25 - 31 augusti

Ketill är rejält genomgången och spattröntgad utan anmärkning - nu ska försäkringen upp.

Får höra ryktesvägen att jag har en fin 4-åring på träning - kul! Frigga syns!! Vi behåller henne och kanske försöker visa henne när hon är 6 år - inte för bråttom - vår sista Spesdotter.

Däremot försöker vi sälja Odda, en go häst med mjuk gång och bra stam. Hon har alltid varit barnvakt åt alla föl och skulle bli en utmärkt mamma.

Regn nästan varje dag och vi börjar undra om vi ska få tag i nån torr halm...


Vecka 34  18 - 24 augusti

Pratat med Malin, som säger att våra 4-årsston sköter sig med den äran och att Frigga är den bästa häst hon fått från oss. Hon anser att Frigga absolut måste visas och att vi borde behålla henne. Arbetsvillig och med mycket bra gångarter. Även Odda får kred för sin mjuka gång. Så nöjd!


Vecka 33  11 - 17 augusti

Onsdag: Vi har haft massaker i hönsgården. Stora fina tuppen, 2 tuppar från första kycklingkullen och 3 från den andra är borta. Jag hittade en ungtupp död och slaktplatsen för tuppen. Allt tyder på duvhök - jag såg den göra en ny sväng över hönsgården, men då var det stängt.. FAN!!

Lördag: Livet går vidare i hönsgården - 2 nya kycklingar har sett dagens ljus. Svart-vita hönan ligger på en ägghög.

Frigga och Odda har haft ryttare på ryggen. Malin skriver att Frigga har stora fina rörelser i tölt (!) och trav och att Odda rör sig väldigt mjukt. Kul!

Hösten kom  i veckan...


Vecka 32  4 - 10 augusti

Trevligt besök av systerdotter Klara och hennes Oskar i början av veckan - tack för det. Och stallet blev nyhalmat och transporten ren som om den var ny.

Frigga och Odda for på inridning till Malin på onsdagen. Dom var inte lätta att lasta...

Kewarra går medelsvår hoppning igen - denna gång med bara ett litet nedslag - kul!!


Vecka 31  28 juli - 3 augusti

Hetta och väntan på regn. 6 mm på måndagen. 2 mm på onsdagen, trots alla hot om superåska och do nederbörd...

Vår lilla eka, som legat på land sedan hösten 2004, har fått en båtplats. Det blev i den rätt stora sjön Yngaren, som vi hittade en liten båtklubb med en naturligt skyddat vik - kanonfint! I och för sig inte Mälaren, där båten ”föddes”, men i alla fall lite ytor. Mälardoften har bara Mälaren... Minsta båten av alla på stället. Nöjd.

Tidigt söndag morgon väcktes jag av en åskrädd Nadja. Vi fick aldrig åskvädret mitt över oss, men det kom i alla fall 8 mm regn. Supervarmt igen...


Vecka 30  21 - 27 juli

Geiri är såld till Johanna Hjelm i Sorunda. Det känns jättebra att Geiri hittat sin matte. STORT lycka till med Geiri, Johanna! Jag tror att du kommer att få en kompis för livet.

Supervärme - över +30°C, jobbigt.

Lördag: gula hönan ligger på 8 ägg.


Vecka 29  14 - 20 juli

På söndagen kom äntligen det efterlängtade regnet. Betena är så torra att vi ger lite extra hö - i juli!!

Geiri är tingad och tycks ha hittat sin matte, som förstår och älskar honom - och som Geiri älskar tillbaka. Det känns så bra!

Ketill ligger ute till salu på FB och på IA&Dennis hemsida. Hoppas verkligen att vi hittar en bra ryttare till dena talangfulla mysiga kille! Se mer under Till salu till vänster.


Vecka 28  7 - 13 juli

Supervärme. Nadja badar som aldrig förr - då blir hon pigg som en unghund.

Måndag och slåtter och på onsdagen är allt balat och ligger på plats. Så skönt! 52 balar, mer än vi behöver.

Gulhönan tycker att hennes kycklingar kan klara sig själva, så det är ett väldigt pipande. Dom är 6 veckor nu. Ser ut att bli 2 hönor och 4 tuppar - kunde gärna vara tvärt om. Dom går med den bruna hönan nu - reservmamman. Även i den kullen med 4 kycklingar tycks tupparna dominera - 3 av 4... Tuppår i år.

Våra rosor blommar fint i solskenet. Helenae är maffigare än någonsin och Charles de Mills och Rosa Mundi strålar ikapp.


Vecka 27  30 juni - 6 juli

Gotland och Almedalen hela veckan. Jättekul! Träffade gamla vänner och bekanta och åhörde intressanta seminarier.

På lördagen gjorde vi en 11 timmar lång rundtur till ”våra” ställen - helt underbart!

Tack Klara, som tog hand om gården.


Vecka 26  23 - 29 juni

Fortsatt firande på måndagen, nu med vänner och bekanta. Mycket bra och trevligt. Men.. jag trillade och skadade armen - mitella en vecka.

Söndag - Here we come, Gotland!


Vecka 25  16 - 22 juni

En vecka präglad av förberedelser för makens stora födelsedagskalas med släkten på söndagen. Det blev superlyckat!! Partytältet var perfekt, liksom maten och stämningen. Kunde inte blivit bättre - succé.

5 kycklingar kom i veckan. Dålig utdelning på 8 ägg. En trillade ur boet och dog, en tog sig inte ur skalet och 2 ägg blev aldrig nåt. 4 kvar - dom är randiga som våra åsbokycklingar var förr.

Rosorna har börjat slå ut - så fint!


Vecka 24  9 - 15 juni

Mygg något så förfärligt! Lagom blött med regn nästan varje dag - och varmt. Även växterna trivs.

Våra ladusvalor har givit sig av. Jag har sett skatorna där, så boet blev nog länsat. Synd!

Men flera näktergalar sjunger som besatta på nätterna. Härligt!

Wille är släppt på bete. Det blir mer träning i höst, men var finns hans nya ägare? En trevlig kille väntar på att bli såld.

Onsdag natt: fullmåne, näktergalar, kattuggleungar och fladdermöss. Urläckert!


Vecka 23  2 - 8 juni

Buskpionen börjar slå ut - minst 20 blommor.

Första rosorna - det är tidigt - Polstjärnan heter den.

En ny rabatt klar och planterad - den där vi täckt över gamla brunnen. Ros Vasagaming och så Carl älskling Brunnera.

Vi har även fått se de första Aïcha-rosorna utslagna. Vi planterade busken förra året, var lite förskräckta över de knallgula knopparna, men är helt betagna nu när den slagit ut. Så vacker med ljusgula blommor med röda ståndare och blombotten. Underbar - den vill vi ha fler av!! Bilder finns på trädgårdssidan. 


Vecka 22  26 maj - 1 juni

Först jättevarmt, sedan svinkallt.

Törnsångaren häckar i häcken även i år, men vi saknar rödstjärten. Har även trädgårdssångare och ärtsångare. Men var är grönsångaren? Även ont om tornseglare i år, men ett par ladusvalor har vi.

Gula hönans kycklingar kläcktes på onsdagen. Det blev 6 gulsvarta dunbollar. Hon är en snäll och bra mor.

Vi har gjort en mer eller mindre 6-kantig rabatt runt det som var gamla brunnen, som fyllt igen. Blir bra.

Den svartvita hönan ligger på 8 ägg, som vi köpt från en annan genbanksuppfödare av Åsbohöns för att få in lite nya gener. Håller tummarna att det går bra..

Krumelur kom 2:a i MsvB och detsamma i LA i helgen. Grattis!


Vecka 21  19 - 25 maj

Värmen har återkommit och äppelträden blommar överdådigt, våra oranier mer än någonsin.

Vi har fått mördarsniglar. Vi såg i omgivningarna förra året, så det var inte direkt oväntat.

För några år sedan köpte vi en dyr svavelpion, som visade sig inte vara det - den var rosa och med fel färg på bladverket. Efter lite funderande fick den vara kvar och i år är den stor och jättefin med 6 blommor, som börjar slå ut. Den vill leva!

Avmaskat stona på onsdagen. På torsdagen släpptes dom på sommarbetet.


Vecka 20  12 - 18 maj

Ärtsångare i trädgården. Gula hönan instängd i ena boxen eftersom dom andra var på henne. Hon ligger på 7 ägg visade det sig. Fått bygga om lite för att de andra ska trivas i andra boxen.

Byggt en rabattlåda framför terrassen. Kompletterar med några stora krukor och så är det klart.


Vecka 19  5 - 11 maj

Kallt så förskräckligt. Stor besvikelse - man kan inte vara ute.

Hört en näktergal. Det surrar inget i våra plommonträd, så någon frukt blir det nog inte i år.

Onsdag. Hos vet i Järna med Geiri, men vi fann inga fel som kan förklara hans stundtals knasiga beteenden.

Torsdag. Gula hönan vill ruva och fick ikväll 6 ägg. Hon ligger i en foderho...

Kryddans Elit-diplom har kommit. Och ett par ladusvalor, verkar vara våra som häckar i stostallet.

På fredagen kom dom nya sängarna - Carpe Diem.


Vecka 18  28 april - 4 maj

Valborg på onsdagen. I veckan har svarthätta, göktyta och buskskvätta kommit. Päronträd och körsbär slår ut. Våra små plommonträd blommar för första gången - kanske får vi plommon.

Vi släppte stona på lilla betet på fredagen. Lyckliga!

Och så kom kylan från norr....


Vecka 17  21 - 27 april

En helt underbar början på veckan - sommar! Hämtat 12 stycken Ritausma, en taggig rugosaros från Balticum, som ska planteras i vår slänt. Den är på egen rot. När vi ändå var på Löta så kunde vi inte motstå lite perenner och klematis...

Denna kväll, måndag, och igår satt vi i solnedgången på nya terrassen och bara njöt.

Den gamla brunnen igentäppt - känns tryggt. Det får bli en ros där - Wasagaming, en mörkt rosa rugosa från Kanada.

Stona går även på pojksidan och betar gräs - inte så intresserade av hö längre.

På söndagen kom första svartvita flugsnapparen och lövsångaren.


Vecka 16  14 - 20 april

Påskveckan. Hönsen börjar gå ur anläggningen och tar alltmer av tomten i besiktning. Dom har tom gått runt bostadshuset en gång, annars drar logen mycket - säkert korn från åratals halmförråd. Dom värper helst i en grop i hönshuset... Börjar känna igen sin matte och kommer springande då man kallar.

Bonus biten i huvudet - lite varigt.

På torsdagen var vi och tittade på Wille och Ketill under ryttare - riktigt roligt! Båda ser fina ut, det finns nya bilder på deras resp sida. Ketill börjar hitta traven och las i pass - så enkelt! - för första gången.

På söndagen kom värmen och björkarna slår ut. Första rabatten vid nya terrassen klar - penséer.


Vecka 15  7 - 13 april

Påskliljorna slår ut och vårstjärnorna gör hela backen blå. Vi har mer vårlök än någonsin, mest den bredbladiga, men även den lilla. Så vackert.  


Vecka 14  31 mars - 6 april

Fin solig vårvecka med frostiga nätter. Sädesärlan kom i början på veckan - ca en vecka tidigare än normalt.

Byggt hönsanläggning så musklerna värker. På onsdagen hämtade vi 3 hönor bortanför Örebro och på torsdagen kom tuppen från Kolmården. Första 2 äggen kom på torsdagen och dom valde inte mitt fina hopsnickrade redeshus, utan den lilla hästkrubban.... Har glömt att Åsbohönans ägg är så små. Ett vägde 44 gram, det andra bara 34 gram. Men det är deras första värpsäsong, så lite större blir dom.


Vecka 13  24 - 30 mars

Vårvecka! Mattor av blå vårstjärnor. Fjärilar fladdrar och vi har ätit lunch ute för första gången.

Hönsanläggningen blir mer komplicerad än vad vi tänkte oss, bla sandbad under tak. Hönsen får vänta.

En sparvhök försökte ta småfågel när vi satt på nya terrassen, bara några meter ifrån. Han missade.

En trädlärka sjöng över tomten på fredagen - min älsklingsfågel. Ormvråkarna verkar ha valt närmaste skogen som boplats i år. Det låter vår på morgnarna och på kvällskvisten sjunger rödhakar och koltrastar. Härligt!


Vecka 12  17 - 23 mars

En vecka då vintern kom åter. Kallt, blåsigt och snö.

På torsdagen vände det och den varmare vinden förde med sig flera hundra tofsvipor, som fanns på Valla gärde. Mäktigt!.

8 steglitser på tomten och en stor flock bofink. Gråsiskorna sjunger.

Vi bygger hönsanläggning.

Peter - bygdens allt-i-allo och hökörare - gick ur tiden på torsdagen. Stor saknad.


Vecka 11  10 - 16 mars

Måndag. Riktig vårvärme med första fikastunden på terrassen. Nässelfjäril i tibasten, som börjar blomma.

Tisdag. Årets första bofink och första tranan.

Torsdag. Pojkarna har åkt till sina resp utbildningsställen, Ketill till Malin på Edeby och Wille till Ekelunds ridcenter, båda ställena i eller i närheten av Mariefred.

Vi bygger uteplats. Allt sluttar här så vi tänkte få ett ställe i skuggan där man kan ställa ifrån sig nåt på ett bord utan att det glider iväg...

Fredag. Första staren.


Vecka 10  3 - 9 mars

Som tur var låg snön bara kvar en dag.

Förkyls IGEN!!! Det kommer och går och tycks aldrig bli bra, bara enskilda dagar. Skit!

Onsdag - stor bondauktion i trakten. Kul och mycket speciellt.

Havsörn över dalen.

Torsdag. Två ormvråkar seglar över tomten. Undrar om det är ”våra”, som häckar här..

Söndag. Rödhaken sjunger i äppelträdet! Min alldeles speciella älskling. Den första brukar inte stanna, den som häckar här brukar komma lite senare.


Vecka 9  24 februari - 2 mars

Måndag +9°C. Första lärkan flög över dalen och första ringduvan hoar.

Tisdag - sångsvan.

Torsdag - första grågässen.

Kattugglan hoar lite, men det är ont om sork i år, så det blir nog inte mycket till häckning.

Påskliljorna syns ca 5 cm över fjolårsgräset. Vågar man påstå att det är vår?

Söndag kväll kom snön - riktiga dasslock till flingor. Körde hem på sen kväll i snöyra - usch!


Vecka 8  17 - 23 februari

Krokusarna börjar sticka upp och hästarna hittar grässtrån i hagen.

Märta har nästan fällt färdigt - borstas idogt. Jag hostar.

Nya bilder på Geiris sida.

På onsdagen kom vårens första - men säkert inte enda - bakslag; 1 decimeter snö.... Usch!

I helgen försvann det mesta av snön. Trädkryparen sjunger.


Vecka 7  10 - 16 februari

En fin Jens Munk och fler härliga blommor får vara förstasida på hemsidan ett tag. Vi börjar uppskatta rugosa-rosorna allt mer, trots taggigheten. Dom blommar om och är tåliga. Ska kolla fler på egen rot i vår.

Konstig vinter med regn och +-grader. Risk för vinter i mars istället - usch.

Kewarra 0-0:a i LA, men det räckte inte till rosett denna gång. Det kommer!

Vinst i LA och en andraplacering i MsvB för Krumelur i helgen. Grattis!

Nu ligger Geiri till salu på Malin Wikanders sida och på salusidan på denna hemsida.


Vecka 6  3 - 9 februari

Töväder med sol - lite vårkänsla..

Nytt glädjande mail från Chelsea, som äger Kewarra. Hon är ommätt och befunnits vara 1.40 exakt - alltså maxad C-ponny..  Hon tävlar och kommer alltid hem med rosetter. Kul!!! Det känns som om vår fina Kewarra fått sitt stadigvarande hem nu. Chelseas lillasyster gillar henne - så bra. Ny bild på Kewarras egna sida.

Verkade alla på onsdagen. Det fick som en dans, även med lilla Hedvig.

Pratat med Lia i Australien, som köpt häst - ett fullblodssto. Spännande. Vill åka dit....

Beställt rosor, en Wasagaming och tolv stycken Ritausma, de senare på egen rot. Vårlängtan.


Vecka 5  27 januari - 2 februari

Usch, vilken blåsig vecka, dessutom med snöfall. Nu har vi har vi ca 30 cm. Östliga vindar är de värsta för oss. Uppfarten från vägen fyger igen och det blåser rakt in i stostallet. Inte kul att skotta snö i stallgången, men ska det vara lösdrift så ska det..

Lördag och stalldörren har gått sönder. Nu blir det till att bygga en ny enkel en - vet hur den ska se ut.

Har avmaskar Hedvig.


Vecka 4  20 - 26 januari

Fjällvråken är kvar. Nötväckorna och pilfinkarna låter lite och man får väl ta det som vårtecken..

Annars en grå vecka, då vi egentligen bara såg solen en dag. Man blir lite grå i själen.

Kattarina är dum mot Mysing - hoppas det går över så vi slipper vidta åtgärder.


Vecka 3  13 - 19 januari

Vinter och snö. Torsdag och vi har ca 1 dm nu. Hästarna verkar gilla det. Fjällvråk över tomten idag.

Mer snö och nu kan det räcka.


Vecka 2  6 - 12 januari

Ur led är tiden - tibasten blommar!!

Idag lördagen kom vintern. Det snöar och marken var vit redan på morgonen. Men än så länge beskedliga temperaturer. Skönt med rena tassar...


Vecka 1  1 - 5 januari

Det får bli en kort första vecka - onsdag tom söndag.

I år var alla hästarna ute på nyårsnatten. Stona stod på stallplan och killarna var i skogen. Det var bättre än att ha dom inne. Mycket lite smällande i vår dal - skönt!